≫ 

Ivana Španović se u Beogradu sprema za jednu od najvažnijih sezona u karijeri! Olimpijsko zlato čeka

Najbolja srpska atletičarka planira da se takmiči i pred beogradskom publikom na Serbia openu 27. februara

  • 3

Najbolja atletičarka Srbije Ivana Španović prethodnu nedelju provela je u Beogradu gde će se i narednih sedam dana pripremati za možda i najbitniju godinu u njenoj karijeri, a njen trener Goran Obradović za Sportski Žurnal ispričao je planove za sezonu i potvrdio je njen nastup i na ovosezonskom Serbia openu.

Olimpijsko zlato je svakako nešto što je glavni cilj u 2020. godini, ali tu je i napad na novi evropski trona koji nije mogla da brani 2018. zbog povrede zadobijene u kvalifikacijama. Međutim pre svega toga Ivanu Španović očekuje zimska sezona.

Dvoranska takmičenja kako sama kaže možda su joj čak i draža od letnjih jer nama spoljnih faktora koji utiču na skokove i sve je nekako bliže i samim tim uzbudljivije.

Ivana Španović, Goran Obradović, Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika Foto: Nikola Tomić

Ono što je čeka ove zime jeste Svetsko prvenstvu u Kini, ali i dvoranska ”Dijamantska liga”.

Pripreme za predstojeće izazove rešila je da obavi u Beogradu, a ne u nekim toplijim krajevima. U srpsku prestonicu nije došla sama, sa njom je i njen sparing partner Strahinja Jovančević, ali i najbolji atletičar Crne Gore višebojac Darko Pešić koji se vratio posle nekoliko godina da ponovo sarađuje sa Goranom Obradovićem.

Po rečima Obradovića ove pripreme nisu iznuđene nekim nedostatkom koji eventualno imaju u Novom Sadu, već se radi o čistoj promeni sredine koja prija svakom sportisti sa vremena na vreme.

Goran Obradović, Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika Foto: Nikola Tomić

Imamo sasvim dobre uslove za rad u dvorani u svom gradu, ali promena dobro dođe za koncentraciju. Nema svakodnevnih drugih obaveza već samo fokusiranje na trening. U punom je pogonu. Ovo je predtakmičarski period. Sjajni uslovi u ovom objektu koji s pravom zovemo „kraljičinim dvorima“ omogućavaju joj sve uslove za rad na tehnici skoka udalj i na brzini – ističe Obradović. – rekao je Goran Obradović za Sportski Žurnal.

Pre dve godine zimska Dijamantska liga imala je tri mitinga, dok će ih ove sezone biti malo više.

Tada je bilo tri mitinga. Ivana je pobedila u Dizeldorfu sa 6,76 i potom je bila ta mala drama u Glazgovu, što smo opisali. Sada ima sedam, ali nema skoka udalj za dame na svim takmičenjima. Torun u Poljskoj je 8. februara. Glazgov je sedam dana kasnije.

- Tamo ćemo učestvovati. Posle Škotske imamo još samo mogućnost da se pojavimo u Lievenu 19. februara, ali nećemo, jer je miting u Francuskoj preblizu našem velikom mitingu u dvorani 27. februara Serbia openu. To će nam biti poslednje takmičenje, generalna proba pred Prvenstvo sveta - rekao je Obradović.

Video: Ivana o podvigu, rekordu i novom zlatu

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixer

    25. decembar 2019 | 19:21

    Mnogo volim ovu ženi! Savrsena je🌹💖

  • Sasa

    25. decembar 2019 | 21:15

    Nova ljubav, kraj karijere...sta je sledece,parovi, zadruga? Daj Ivana ocisti sve oko sebe I vrati se sestro na pobednicku stazu!

  • JS

    25. decembar 2019 | 20:44

    Samo napred u nove pobede. Sve ti mozes carice.👑👑👑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA