• 2

Ovaj Indijac je brži od Bolta: Kroz blato, vodu i pored volova postigao je nestvaran rezultat!

Mladić iz Indije je napravio pravu pometnju

  • 2

Srinivas Govda je građevinski radnik, ali i odličan atleta koji je pobedio u trci sa - volovima.

Ovaj dvadeset-osmogodišnjak se takmiči u kambali, sportu iz Karnatake na jugu Indije, gde ljudi istrče 142.5 metra kroz vodeno polje, uporedo sa spomenutim životinjama.

Govda je to učinio za samo 13.62 sekunde, čime je oborio rekord i zaslužio poređenje od nekoliko lokalnih medija sa Juseinom Boltom. Tim pre što je preračunato da bi oborio i Boltov rekord za 0.03 sekunde.

Olimpijski rekorder je 100 metara u idealnim uslovima za trčanje istrčao za 9.58 sekundi što je i dalje aktuelni svetski rekord.

- Ne bismo da ga poredimo sa drugima, jer oni (olimpijski monitori i merači) imaju bolje naučne metode i opremu da mere brzinu - navodi profesor K Gunapala Kadamba, predsednik Kambala akademije i tako "spušta loptu" poređenjima.

Govda se u kambali takmiči sedam godina, a ovaj sport sa obala Karnatake podrazumeva trku čoveka na 132 ili 142 metra zajedno sa dva vola vezana jedan pored drugog.

Ovaj sport je bio i na udaru zakonodavaca zbog loših uslova i nehumanog ophođenja prema životinjama, ali je godinama doživljavao promene zbog kojih i dalje postoji.

Video: Telegraf ugostio svetsku atletsku senzaciju

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    Ma kako da ne 😅😅😅. Dok ga volovi vuku on dobija dodatno ubrzanje.

  • Cole

    Dajte mu Srpsko drzavljanstvo da imamo prvaka sveta😂🤣

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima