≫ 

Ovaj momak je čudo: Šveđanin za sedam dana dva puta obarao svetski rekord u skoku s motkom!

Armand Duplantis pomera granice

  • 1
Armand Duplantis Foto: Tanjug/AP

Sedam dana nakon što je oborio šest godina star svetski rekord u skoku s motkom, Šveđanin Arman Diplantis je opet pomerio granicu!

On je na mitingu u Glazgovu preskočio 6,18 metara, što je za centimetar više od visine koju je savladao prethodne nedelje u Poljskoj.

Armand Duplantis Foto: Tanjug/AP

Diplantis je aktuelni evropski prvak na otvorenom iz Berlina 2018. te srebrni sa prošlogodišnjeg svetskog prvenstva takođe na otvorenom u Dohi.

What are we witnessing here?? Duplantis goes over 6.18m for a new PV World Record in Glasgow. How much did he clear this by??! pic.twitter.com/bpgJzq1zoE

Najbolji rezultat na otvorenom mu je 6, 05 m iz Berlina 2018.

Armand Duplantis Foto: Tanjug/AP
Armand Duplantis Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    16. februar 2020 | 14:35

    Svaka čast momku. Nažalost, atletika - "kraljica sportova" je u krizi već duže vreme, nije primamljiva u smislu slave i materijalne dobiti te zbog toga samo naklon više svakom uspehu. Ipak, kada je skok sa motkom u pitanju, 26 godina traje rekord na otvorenom Sergeja Bubke. Šta god da se desi, 26 godina napretka u opremi, treningu, suplementima i opet ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA