≫ 

Armin Sinančević je najjači zvezdaš: Bio je šampion Srbije u boksu, sad kreće u operaciju Tokio!

Srbija ima novu veliku nadu atletike!

  • 7

Armin Sinančević velika je nada srpske atletike, a na druženju sa olimpijcima, za Telegraf je otkrio koliko mu je značio prelazak u Crvenu zvezdu.

Sinančević već dugo beleži dobre rezultate, trener Dragan Perić veruje da će on dominirati u narednih 10 godina, a on deluje prilično skromno i nenametljivo za jednog gorostasnog momka.

- Prvenstveno mi je velika čast da se nalazim na ovakvom događaju među najboljim sportistima Srbije. Drugo, moram da se vratim na Svetsko prvenstvo na kom sam ostvario normu za Olimpijske igre, tu sam bio u finalu, to sam potvrdio državnim rekordom 21.13 u dvorani. Mislim da idem pravim putem ka Olimpijskim igrama - rekao je za Telegraf Sinančević, kome posebno prijaju pohvale trenera.

- Naravno da je to za mene motiv više, krenuo sam u saradnju sa velikim gospodinom, mojim trenerom Draganom Perićem. Baš zbog toga što je veliki profesionalac i jer iza sebe ima veliko iskustvo. Meni je to najviše trebalo.

Počecima u bacanju kugle prethodili su drugi sportovi.

- Moji počeci su bili u 15. godini kada je u pitanju bacanje kugle. Pre toga, bavio sam se fudbalom, košarkom, boksom. U boksu sam bio juniorski prvak Srbije, posle sam prešao u atletiku i tu sam jako brzo ostvario dobre rezultate, i tako je sve išlo uzlaznom putanjom.

Armin Sinančević, Doha 2019 Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

Sadašnja disciplina zahteva poseban režim treninga i ishrane.

- Ujutru je doručak, od 10 do 13 časova je trening bacanja kugle, pa ručak, vraćanje na drugi trening i dizanje tegova. Uglavnom se to sastoji od dva treninga dnevno, sredom i subotom je odmor, zapravo, tada imam jedan trening, a nedelja je predviđena za odmor. Ishrana je kod nas možda i najbitnija, uglavnom je to meso, što manje slatkiša, malo slatkiša. Teško to pada, svima je tako, ali tako se mora, ja sam baš disciplinovan. Moram da kažem i da slabo izlazim, fokusiram se samo na sport.

Poznato je i da je Sinančević zvezdaš, pa mu je prošlogodišnji prelazak u najdraži atletski klub posebno drag.

Armin Sinančević Foto: Guliver/Matthias Hangst/Getty Images

- Naravno, to je meni plus u životu, došao sam u pravi klub, tu imam pravog trenera, bolje uslove, Olimpijski komitet i Atletski savez mi pomažu, mislim da sve ide ka još boljim rezultatima i uzlaznom putanjom. Važno je da ostanem zdrav, nadam se ostvarenjima na najvećim takmičenjima - dodaje Sinančević, koji prati i sportove kojima se nekada bavio, ali ne želi da se opterećuje imenima rivala ili potencijalnih uzora.

- Pratim i druge sportove, najviše fudbal. Ima mnogo sportista, ne bih sada nikog izdvajao, svima treba odati priznanje, jer nikome nije lako. Iskreno da vam kažem, tu sam sa Asmirom, ali on je za sebe, ja za sebe, to je to. Divim se svima koji se odriču mnogo čega zbog atletike, svi su pobednici na neki način. U karijeri, voleo bih da medalju osvojim na svim takmičenjima. Olimpijske igre su broj 1, posle na red dolazi Svetsko, pa Evropsko prvenstvo - zaključio je Sinančević.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • febo

    20. februar 2020 | 19:00

    Bravo decko,zelim ti medalju na olimpijadi,zasluzio si

  • Miki

    20. februar 2020 | 17:04

    Ne smeš ti baki da budeš zvezdaš. Oni su isključivo pravoslavci, i ne igraju na crveno slovo.

  • Perica

    20. februar 2020 | 18:56

    Ja ti želim momčino da sve svoje snove pretvoriš u javu, i da te jednom dočekamo na "terasi".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA