• 4

Novi mandat Jevrosimoviću da vodi srpsku atletiku do 2024: Ozbiljan plan za razvoj kraljice sportova

Veselin Jevrosimović, dugogodišnji predsednik ASS, reizabran je na ovu funkciju u novom mandatu od četiri godine

  • 4

Jednoglasnom odlukom 74 delegata, na redovnoj Izbornoj skupštini Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović je dobio novi mandat od četiri godine, pa će ostati na čelu srpske atletike do 2024. godine.

Atletska dvorana na Banjici, otvorena još 2016, bila je ponovo domaćin izbora predsednika ASS na kojoj je čovek, koji se ozbiljno zalagao za dobijanje prve dvorane u Beogradu, dobio poverenje i nove četiri godine podrške da atletiku nastavlja da podiže u Srbiji.

Novi-stari predsednik Atletskog saveza je po dobijanju novog mandata istakao:

- Mi smo jednu dekadu uspešno završili, što se tiče infrastrukture, rezultata i priznanja svetskih i najviših organa našeg sporta. Ja mogu da kažem da je atletika sport koji se višedecenijski gradi.

- Situacija nije sjajna, ali je bolje nego što je bilo. Poslednjih 10 godina provedenih u atletici shvatio sam da moramo da odvojimo profesionalnu atletiku od bazičnog sporta, a moramo da je gajimo u oba pravca, kao bazičan i kao profesionalan sport.

Izborna skupština Ass

Foto: Nikola Tomić

Napravljeno je i zanimljivo poređenje sa timskim sportovima.

- Atletika je atraktivna kad imamo zvezde, nije atraktivna kada ih nemamo,  jer nije kao timski sportovi. Mi jedinu pažnju možemo da zadržimo ako je budemo forsirali kao bazičan sport. Krenuli smo ka tome i to će poboljšati vaše uslove, uslove u kubovima, jer želimo da vratimo atletiku u institucije i dok to ne uradimo, imaćemo sporadične situacije i nezadovoljstva - istakao je Jevrosimović i dodao:

- Ono na šta sam ponosan i gde smo napravili veliki uspeh je što smo sa Ministarstvom prosvete potpisali ugovor da vratimo atletiku u osnovne škole. Lokalne samouprave i klubovi će imati zadatak da sprovode atletski program u školama- istakao je Jevrosimović.

Izborna skupština Ass

Foto: Nikola Tomić

Takođe, predsednik Atletskog saveza Srbije je dodao:

- Poseban akcenat biće na struci, jer bez struke ne možemo ništa. Potrebni su nam treneri.  Cilj nam je da oživimo i neke discipline koje su nam totalno zamrle. Ljubav prema ovom sportu mi nije dala da se povučem, već da se ponovo kandidujem. Volim da radim u uslovima u kojima smo složni i sve što smo uradili je vaš uspeh, pa onda i moj.

Postoje novi infrastrukturni planovi.

- Tek sada počinjemo da radimo, imamo u planu izgradnju dve dvorane,  završava se atletska staza u Smederevu, a zatim u Čačku i Kraljevu - poručio je Jevrosimović.

Delegati su jednoglasno usvojili i ostanak Slobodana Brankovića na poziciji direktora Saveza kao i novi Upravni odbor.

Za članove novog sastava Upavnog Odbora izabrani su:

1. Po funkciji predsednik UO ASS je predsednik ASS – Veselin Jevrosimović,
2. Snežana Pajkić, za potpredsednika
3. Stevan Zorić, član
4. Dragan Zdravković, član
5. Branislav Đurić, član
6. Darko Radovanović, član
7. Dragan Pešikan, član
8. Marina Filipović član
9.  Srećko MIodragović, član
10. Miroslav Kuburić, član
11. Radomir Radovanović, član
12. Vladan Jovićević, član
13. Dragan Babić, član

Video: Novi mandat Jevrosimoviću: Ozbiljan plan za razvoj kraljice sportova

(D. Stojmenović)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    Čestitam.Zasluženo.Čovek koji ima uvek plan i vredno radi.Covek koji ostvaruje primerene ciljeve i u sportu i u poslu.Dobra organizacija u svemu i istrajnost.Naravno i takvi ljudi su pored njega, jer im on daje taj primer i zato se uspeh i postize.

  • SamoTi

    Jedan od retkih bogatih Srba koje svoje znanje ali i novac ulaže u razvoj sporta. Svaka čast

  • humanist

    Ponavljam: Ovom čoveku treba dati da vodi ne atletiku nego državu. Izuzetan kapacitet.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima