≫ 

Srpski atletičar u paklu korona virusa u Rimu: Jedan papir ga je spasao i dao mu slobodu

Luka Trgovčević je uspeo da dobije "slobodu" u sablasnom pustom gradu

  • 0
Luka Trgovčević, Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika Luka Trgovčević (u sredini plavo beli dres) pobeđuje na Serbian open mitingu 2019 Foto: Nikola Tomić

Srpski atletičar Luka Trgovčević živi u Rimu, pa je tamo i ”dočekao” korona virus koji je u Italiji odneo više od 2000 života.

Međutim, on kaže da zahvaljujući Srpskom atletskom savezu (SAS) život mu je malo olakšan.

Pandemija Korona virusa nakon Kine najviše je odnela života u Italiji. Pojedini italijanski mediji trenutnu situaciju porede sa gubicima iz Drugog svetskog rata, a jedan od ljudi koji se nalazi i živi u Italijanskoj prestonici Rimu je i srpski reprezentativac u preponama Luka Trgovčević.

- Situacija je zaista zastrašujuća, život je bukvalno stao. Nikom ni ne pada napamet da izlazi iz kuće. Isključivo se ide samo do apoteke ili marketa, ostalo ništa ni ne radi.

Kafići, tržni centri i sve što nema veze sa osnovnim životnim namirnicama je pod ”ključem” – rekao je Luka Trgovčević za Atlex.

Najgore za svakog sportistu je kada ne može da trenira. Za razliku od fudbala i fudbalera koji uglavnom žive u privatnim kućama i imaju uslove da u njima i treniraju, atletičari i ostali sportisti iz ”manjih” sportova osuđeni su na kućni karantin bez treninga.

Atletski stadion u Rimu Stadion u Rimu gde trenira Luka Trgovčević Foto: Atlex/Privatna arhiva

Međutim Luka je jedan od malog broja srećnika koji ima ”ausvajs”.

Luka Trgovčević, Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika Foto: Nikola Tomić

Zahvaljujući ljudima iz Srpskog atletskog saveza ubačen sam u malu grupu italijanskih atletičara koji su dobili specijalnu dozvolu da treniraju. Za njih jedno 10-ak je otvoren jedan stadion koji je na moju sreću i objekat na kojem ja inače treniram – ističe preponaš.

Treninzi na otvorenom su rešeni za Srpskog atletičara, ali i dalje ne sme da obavlja fizičke aktivnosti u zatvorenom.

– U teretanu ne smemo pa se snalazimo. Stepenice, gume, pilates lopte, mali tegići… improvizujemo i snalazimo se, šta nam drugo preostaje – kaže Trgovčević.

Video: Odbojkaš Srbije snimio rigoroznu aerodromsku kontrolu zbog korona virusa

(Telegraf.rs/Atlex)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA