≫ 

Povratak atletike 11. juna: ”Nemoguće igre” kao odgovor na nova odlaganja Dijamantske lige

Norveški Oslo ne želi da se pomiri sa otkazivanjem mitinga, pa će organizovati zanimljivo takmičenje

  • 0
Mutas Esa Baršim, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

Zbog korona virusa već je otkazno pet mitinga Dijamantske lige, a sada su čelni ljudi ove organizacije saopštili da su i tri mitinga zakazana za jun takođe odložena, ali Oslo ne želi da odustane od svog termina 11. juna pa će tako organizovati ”Nemoguće igre”.

Nakon Dohe, Kine, Stokholma, Rima i Rabata, sada su otkazani mitinzi i u Judžinu i u Parizu, dok su se organizatori u Oslu dosetili da naprave ”Nemoguće igre” u zakazanom terminu 11. juna.

Kako organizatori ovog mitinga verovatno ne veruju da će se napraviti novi kalendar Dijamantske lige kada se svet vrati u normalu, oni su odlučili da u zakazanom terminu ipak bude jedno atletsko takmičenja.

Na njemu će za sad, kako stoje stvari, biti organizovane dve discipline, sa četiri učesnika i nadom da će ”pasti” makar jedan svetski rekord, a u pregovorima je i uvođenje novih disciplina.

Aktuelni svetski prvak na 400m sa preponama Norvežanin Karsten Varholm će trčati 300 metara, a organizatori se nadaju da će upravo on ostvariti najbolji rezultat svih vremena u ovoj disciplini.

Atletika Doha Foto: Tanjug/AP

Pored njega biće organizovano takmičenje u skoku sa motkom. Najbolji motkaš današnjice Šveđanin Armand Duplantis takmičiće protiv Norvežanina Sondrea Gutormsena, a duel će se odigrati na stadionu ”Bislet”.

Međutim oni neće biti jedini konkurenti, njima će se pridružiti i Reno Lavileni, jedan od najboljih motkaša prethodnih godina, koji će skakati na svom ”stadionu” u svom dvorištu u Francuskoj.

Reno Lavileni Reno Lavileni skakač s motkom Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA