≫ 

Ovo je novi atletski kalendar za 2020: Od 20. juna do 20. septembra po 4 takmičenja u svakom mesecu

Izašao je raspored svih takmičenja u letnjoj sezoni srpske atletike

  • 0
Serbian open indoor meeting Beograd Foto: Nikola Tomić

Srpski atletski savez 30. aprila objavio je novi kalendar takmičenja za letnju sezonu 2020. koje je nastalo zbog pomeranja svih takmičenja uzrokovano pandemijom korona virusa i uvođenjem vanrednog stanja u Srbiji, sada su na redu regionalni savezi.

Po novom kalendaru sezona će početi 20. juna sa ekipnim prvenstvom Srbije za mlađe juniore dok će se već sutradan održati državno prvenstvo za mlađe pionire.

Prvo seniorsko takmičenje biće održano već 27. juna, a to će biti prvenstvo Srbije na 10.000 metara na stazi.

Sezona na stadionu se završava 20. septembra finalom Kupa Srbije za juniore, a u svaka od ova tri meseca biće organizovana po četiri takmičenja (kvalifikacije Kupa su istog dana na različitim lokacijama i računali smo ih kao jedno takmičenje).

Pomeren datum Serbia maratona

Prvenstvo Srbije je, kao što je ranije rečeno, 8. i 9. avgusta, Ekipno prvenstvo je pomereno za dve nedelje kasnije, pa će tako umesto planiranog 12. jula ono biti održano 26. jula.

Tačni datumi ”Nacionalnog mitinga” nisu dati, jer će se oni tek ugovarati, ali je napomenuto da će oni (jedan do tri) biti organizovati između 20. juna i 30. septembra, ali ne vikendima.

Takođe naknadno će biti doneta odluka o Balkanijadama (planinsko trčanje, za juniore, seniore, 10km, mlađe juniore, štafete). Što se tiče maratona njegov datum se nije promenio i ostao je u kalendaru zakazan za 20. septembar i biće održan u Bugarskom gradu Kjustendil, dok će prvenstvo u krosu biti 14. novembra u Vrnjačkoj banji.

Pobednik Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon Foto: Marko Jovanović

Drugi ”Serbia marathon” je pomeren za nedelju dana i umesto 15. biće održan 22. novembra i to će biti prvenstvo Srbije u ovoj disciplini.

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA