≫ 

Stvara se novo atletsko čudo: Ćerka "letećeg Topa" izjednačila rekord Srbije star 39 godina

Ćerka legendarnog "letećeg Topa" Dragutina Topića pokazala da će biti velika budućnost srpske atletike

  • 1

Nakon mesec dana čekanja zbog pandemije korona virusa letnja sezona je počela, a prvo atletsko takmičenje mlađe juniorsko prvenstvo Beograda donelo je neke fantastične rezultate, a krivci za to su fantastične mlade visašice.

Zorana Rokavec i Angelina Topić vodile su veliku borbu u skoku uvis i pokazale da su da se ozbiljno može računati na njih u budućnosti kao na nosioce najnovijeg srpskog atletskog talasa.

Pobedu je odnela, starija, 16-godišnja Zorana Rokavec sa preskočenih 179 centimetara, što joj je popravljen lični rekord za četiri centimetra. Tako je na fantastičan način započela mlađe juniorski staž na otvorenom, a ovaj skok je 9 centimetra niži od državnog rekorda za mlađe juniorke Tamara Malešev.

Istu visinu preskočila je i godinu dana mlađa Angelina Topić, 1,79 metara, ali kako je ona još ove godine starija pionirka, ovo je najbolji skok jedne srpske pionirke u poslednjih 39 godina!

Istu visinu je 1981., kao pionirka, preskočila čuvena Tamara Malešev. Skoro punih četiri decenija niko nije uspeo da se približi ovom rezultatu, a onda je Angelina Topić izjednačila ovaj rekord već na otvaranju nove letnje sezone.

Dragutin Topić Dragutin Topić u svom elementu Foto: MN Press

Ovim skokom mlada atletičarka Top Džampa nadmašila je svoj lični rekord za čak 8 centimetara, a ujedno je ovo i za tri centimetra više od dvoranskog rekorda koji je zabeležila pre tačno tri meseca. Podsetimo, Angelina je starija ćerka legendarnog atletičara Dragutina Topića i naše rekorderke u troskoku Biljane Topić.

I trećeplasirana Aleksandrija Mitrović zabeležila je lični rekord od 1,70 metara, što je tri centimetara više od njenog dosadašnjeg najboljeg skoka.

(Telegraf.rs/Atlex)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    10. jun 2020 | 09:34

    Град Београд нека обнови Омладински стадион и ето националног атлетског стадиона и фудбалског за Офк Београд и репрезентацију.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA