≫ 

Kolašinac dao "veštako disanje" Sjenici: Donacija respiratora atletskog šampiona

Sjajan gest bacača kugle

  • 2
Asmir Kolašinac, Doha 2019

Foto: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst

Sjajan, human gest jednog od najboljih srpskih atletičara Asmira Kolašinca koji je naručio mini respirator za svoju Sjenicu u borbi protiv korona virusa.

Da je stanje ponovo blizu alarmantnog primetio je i Asmir Kolašinac koji je rešio da pomogne svojoj Sjenici u borbi protiv opake bolesti.

On je naime naručio mini respirator koji pomaže obolelima, ali i ostalim pacijentima koji imaju problema sa disanjem, a uz pomoć ove mašine taj problem prevazilaze.

Kako je najavio na svojoj Fejzbuk stranici aparat bi u opštu bolnicu u Sjenici trebalo da stigne u utorak.

Takođe Kolašinac navodi da je ovo donacija cele njegove porodice, a po podacima koji se mogu pronaći na internetu vrednost ovakve mašine iznosi oko 75.000 dinara. Ostavio je i kontakt telefon na koji svi ostali zainteresovani mogu da krenu njegovim korakom u borbi protiv COVID-19.

- Ne bih sebe da promoviše sa ovim. Objavio sam to da bih druge podstakao da i oni pomognu, što se i dogodilo, tako da ću već u utorak nositi 3 ova koncentratora kiseonika – skromno, ali ponosno jer rekaoo Asmir za Atlex

Stanje u Sjenici nije najbolje, a Kolašinac želi da podstakne ljude da pomognu herojima današnjice da spasu što više života.

- Situacija dole je baš loša i preti da bude još gora. U toj bolnici u Sjenici se herojski bore, ali više nema ni osnovnih sredstava za borbu protiv virusa. Dobio sam informacije šta je najpotrebnije i odmah sam startovao. Vrlo brzo smo pronašli najkvalitetnije aparate i do utorka će biti isporučeni u Sjenici.

Korona virus je uticala i na Kolašinca. Kako su sva velika takmičenja otkazana rešio je da ”stane na loptu” i da da sebi malo oduška ovo leto.

– S obzirom da ne planiram ništa da takmičim do zime, samim tim i treniram smanjenim intezitetom, imam dovoljno vremena da pomognem onoliko koliko je to u mojoj moći – rekao je Asmir Kolašinac za Atlex.

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    30. jun 2020 | 02:06

    Zasto respirator?ako srbija ima 5 000 a najvise do sada je trebalo 450 respiratora.

  • Ja

    30. jun 2020 | 08:13

    Ovo nije nikakav respirator već koncentrator kiseonika, lepo piše . Ne pomaže pri disanju, već iz vazduha odvaja azot i gura čist kiseonik (preko 90%). Čovek mora samostalno da diše da bi ga koristio, što za respirator nije slučaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA