≫ 

Rusi platili kaznu Svetskoj atletskoj federaciji od 6,3 miliona dolara

Time su izbegli izbacivanje iz ove organizacije

  • 0
Meri Kejn Guliver/Getty images/ Christian Petersen / Staff

Atletski savez Rusije platio je kaznu od čak 6,3 miliona dolara Svetskoj atletskoj federaciji kako ne bi bio izbačen iz te organizacije.

Ruski savez je imao rok do subote da plati pet miliona dolara za kršenje antidoping pravila i još 1,3 miliona dolara troškova za istrage, programe kontrole i ostalo, a pošto je propustio prvobitni rok za uplatu, 1. jul.

Sredstva je obezbedilo rusko Ministarstvo sporta pošto je AS Rusije saopštio da ne može da sakupi potreban novac.

Ministarstvo je saopštilo da je Savezu dalo jednokratnu subvenciju za razvoj sporta, uključujući i vraćanje duga svetskoj atletici, ali nije preciziralo koliki je iznos prebačen na račun.

Nakon što je Rusija propustila prvobitni rok za uplatu, Svetska atletska federacija je zamrzla dozvolu ruskim atletičarima da se takmiče kao neutralni sportisti na međunarodnim takmičenjima dok se novac ne uplati i dok AS Rusije ne predstavi plan antidoping reformi.

Sledeći rok da se predloži nacrt tog plana je 31. avgust. Atletski savez Rusije je zbog rasprostranjenog dopinga suspendovan sa takmičenja još od 2015. godine.

Video: Dragi moj strahu...: Ivana Španović posle karantina trenira s maskom na stadionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA