• 0

Rusi platili kaznu Svetskoj atletskoj federaciji od 6,3 miliona dolara

Time su izbegli izbacivanje iz ove organizacije

  • 0
Meri Kejn

Guliver/Getty images/ Christian Petersen / Staff

Atletski savez Rusije platio je kaznu od čak 6,3 miliona dolara Svetskoj atletskoj federaciji kako ne bi bio izbačen iz te organizacije.

Ruski savez je imao rok do subote da plati pet miliona dolara za kršenje antidoping pravila i još 1,3 miliona dolara troškova za istrage, programe kontrole i ostalo, a pošto je propustio prvobitni rok za uplatu, 1. jul.

Sredstva je obezbedilo rusko Ministarstvo sporta pošto je AS Rusije saopštio da ne može da sakupi potreban novac.

Ministarstvo je saopštilo da je Savezu dalo jednokratnu subvenciju za razvoj sporta, uključujući i vraćanje duga svetskoj atletici, ali nije preciziralo koliki je iznos prebačen na račun.

Nakon što je Rusija propustila prvobitni rok za uplatu, Svetska atletska federacija je zamrzla dozvolu ruskim atletičarima da se takmiče kao neutralni sportisti na međunarodnim takmičenjima dok se novac ne uplati i dok AS Rusije ne predstavi plan antidoping reformi.

Sledeći rok da se predloži nacrt tog plana je 31. avgust. Atletski savez Rusije je zbog rasprostranjenog dopinga suspendovan sa takmičenja još od 2015. godine.

Video: Dragi moj strahu...: Ivana Španović posle karantina trenira s maskom na stadionu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima