≫ 

Neverovatan skok Marije Stojadinović za četvrto mesto svih vremena u Srbiji

Mlada atletičarka probila granicu snova u troskoku od 13 metara

  • 0

Mlada srpska atletičarka Marija Stojadinović takmičarka u troskoku napokon je uspela da preskoči ”magičnu” granicu od 13 metara i to čak 5 puta na istom takmičenju i da doskoči do neverovatnih 13,58 metara.

Paralelno sa juniorskim prvenstvom Vojvodine u Kruševcu se održavalo prvenstvo centralne Srbije za isti uzrast na kojem su takođe bili dozvoljeni VK nastupu.

Prethodni vikend definitivno je obeležila sjajna Marija Stojadinović koja je na maestralan način prešla na novi nivo, nivo skokova od preko 13 metara.

Od pet skokova koliko je zabeležila svih pet puta je preskočila ovu granicu, a najdalje je letela do fenomenalnih 13,58 metara, što je više od pola metra duže od njenog dosadašnjeg ličnog rekorda.

Takmičenje je otvorila neverovatno, iako je došla sa ličnim rekordom od 12,89 metara, već u prvoj seriji je skočila fenomenalnih 13,43 metra.

Nastavila je odlično i u narednim serijama. U drugoj 13,00, u trećoj 13,24 metara, a onda je odlučila da preskoči četvrtu seriju što se pokazalo kao pun pogodak. U petoj novi bum i skok od neverovatnih 13,58 metara.

Koliko je ovo veliki rezultat govori da je to 4. skok u istoriji Srbije. Marija je postala tek 7. Srpkinja koja je uspela da preskoči 13 metara. Tako su sada iza nje Ivana Ognjanović sa 13,04 (2016.), Dejana Cachot-Rakita sa 13,36 (2000.) i Tamara Malešev sa 13,51 metra skočenih 1990. godine.

Video: Međunarodni atletski miting Serbia open, među takmičarima i Ivana Španović

(Telegraf.rs/Atlex)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA