≫ 

Ivana Ilić junakinja prvog dana Balkanijade!

Srbija je prvog dana osvojila ukupno devet medalja

  • 0
Prvenstvo Balkana Foto: Srpski atletski savez

Prvenstvo Balkana za takmičare do 20 godine održava se ovog vikenda u Istanbulu. Ovo je, između ostalog, i prvo međunarodno takmičenje na kojem nastupa reprezentacija Srbije nakon situacije sa virusom Covid-19 koja je zadesila ceo svet.

Prvog dana takmičenja naša reprezentacija koja broji 31 člana, osvojila je ukupno devet medalja: dva zlata, dva srebra i pet bronzi. Posebno treba istaći Ivanu Ilić koja je osvojila zlatnu medalju u trci na 100 metara rezultatom 11.89 sekundi. Ona je nakon prolaska kroz cilj u trci na 100 metara pala, ali je to nije omelo da skupi snagu i da sve od sebe u štafeti 4x100m u kojoj je osvojila još jedno zlato.

Srebrne medalje osvojili su Marko Vlahović u skoku u dalj sa daljinom od 7.54 m i Ognjen Nikolić u trci na 5000 m rezultatom 15:16,04.

Bronzama su se okitili: Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Jana Dragutinović (troskok), Elen Zornić (bacanje kugle), Aleksa Milanović (1500m) i štafeta u muškoj konkurenciji na 4x100m.

Video: Španovićka izvela prvi skok nakon karantina, pa ponosno razvukla osmeh

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA