≫ 

"Dizao sam tegove u garaži i bacao kuglu u školskom dvorištu": Krauzer otkrio kako se pripremao

Olimpijski šampion Rajan Krauzer oduševio je beogradsku publiku svojim bacanjima preko 22 metra

  • 0

Olimpijski šampion u bacanju kugle iz Rija 2016 i vicešmpion sveta iz Dohe 2019. Rajan Krauzer pokazao je neverovatnu formu u Beogradu, iako se nije takmičio nekoliko meseci.

Krauzer je pokazao neverovatnu konstantu u bacanju jer je svih pet hitaca (jednom prestupio) bacio preko 22 metra, tačnije sve oko 22.30 i 22.60. Samo tri dana ranije on je u Hrvatskoj bacio 22.74 metra što je najveća daljina bačena na evropskom tlu od 1988.godine.

Najlepši utisci iz Beograda

Posle takmičenja bio je vidno zadovoljan.

-  Veoma sam srećan, dosta dobrih daljina bačenih, falio je taj malo dalji potez da pređem tu granicu, ali veoma sam srećan. Želim da se zahvalim gradu Beogradu na prilici da se takmičim ovde, ovo je bio predivan događaj, ovo je predivan grad. Dobro sam se zabavio večeras, lepo je videti publiku i nadam se da su se i oni dobro zabavili, tako da bih želeo još jednom da se zahvalim gradu i organizaciji koja je sve ovo osmislila, bio je ovo fantastičan događaj i nadam se da ću se vratiti ponovo.

  • Dobro je za tebe to što ćeš se takmičiti 2022. na Svetskom prvenstvu u Beogradu, publika će te dobro poznavati?

- Drago mi je da sam ovde i nadam se da ću ponovo doći 2022. na svetsko prvenstvo. Dobro je da se publika upoznaje sa onim što će ih čekati za dve godine, radujem se ponovnom dolasku i takmičenju ovde.

Nisam imao najbolje treninge, ali sam mentalno postao jači

  • Čuo sam da si rekao Džou da je svetlo loše, da ne vidiš liniju?

- Rekao sam Džou da se vidi senka i da sve izgleda mnogo dalje. Tada sam pomislio da sam postigao čak 23m. Bilo je teško reći, od 22 metra bio je mrak, ali bilo je zanimljivo takmičenje i bilo je još više zato što je delovalo kao da je dalje.

  • Da li možeš da kažeš nešto o svojoj formi da li je ona najbolja u karijeri?

- Da, u dobroj sam formi, moj trening nije bio savršen, trenirao sam u 3x3m garaži i bacao sam u dvorištu osnovne škole, tako da nisam imao najbolje treninge, ali me je nateralo da budem bolji, mentalno, promenio sam tehniku.

Atletski miting u bacanju kugle Foto: Marko Jovanović

- Prilikom karantina radio sam na kondiciji i mislim da mi je to dosta pomoglo, mogao sam da se fokurisam na to da budem jak, kao u prošlosti, da radim da budem bolji atletičar. Mislim da mi je to dosta pomoglo, tako da se radujem daljim treninzima. Uzeću nekoliko nedelja slobodno i ako budem bio dobar atletičar kao na početku, da budem veliki i jak, kao što sam to bio ranije, mislim da ćemo videti mnogo dalje bacanje.

Dobro je da se organizuju takmičenja

  • Pomerene su Olimpijske igre na sledeću godinu, da li si spreman za njih?

Bilo je teško za sve atletičare, mislim da je najveća stvar bilo to neznanje, da li će se održati ili ne, onog trenuka kada je objavljeno kada će biti održano, osetio sam neku vrstu olakšanja, a za jednog atletičara je najbitnije da se ne otkazuje. Olimpijske igre su tako poseban događaj za svakoga. Očigledno smo bili razočarani zbog otkazivanja, ali to je bila dobra odluka. Bilo je atletičara koji su bili skraćenih mogućnosti za trening, kao na primer ja, koji sam trenirao u garaži i na polju. Mislim da će biti veći fer takmičenje 2021. godine kada će atletičari imati vremena da se pripreme.

Veoma mi je drago što imamo ovakve događaje da pokažemo svetu da i dalje možemo da se bavimo sportom i takmičimo, a isto tako da brinemo i o zdravlju.

  • Da li možeš malo da nam opišeš kakav je tvoj odnos sa srpskim atletičarima, da li imaš neki poseban odnos sa Asmirom Kolašincem?

- Da, oduvek sam bio oduševljen žarom Srba za sportom. Žao mi je što se Asmir nije tamičio, ali znam da je iza njega teška godina zbog korona virusa i svega ostalog. On je doneo odluku za koju je mislio da je najbolja za njega, sa čim se u potpunosti slažem.

- Srećan sam što sam bio ovde i što sam video bacanja mlađe dece, mislim da je bilo nekoliko junora večeras, tako da je dobro videti. Nadam se da su nešto novo naučili, ali lepo je videti njihovu želju za događajem, što je jedna od stvari koja me inspiriše da vidim mlade osobe da brinu o sportu i da su posvećene. Veoma sam impresioniran srpskim sportistima i atletičarima i definitivno želim da se vratim jednog dana i želim da pohvalim sve atletičare večeras, ne samo kako su dobro bacali, već i što su se pridržavali mera i kako su bili profesionalni.

Video: Veselin Jevrosimović: Prava atletska predstava u srcu Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA