• 0

Održano atletsko prvenstvo Beograda za osobe sa invaliditetom

Takmičenje je održano u Košutnjaku

  • 0

Najbolji atletičari sa invaliditetom grada Beograda odmerili su danas snage u borbi za šampionsku titulu na terenima Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

Takmičenje je održano u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, u skladu sa preporukama Vlade i Kriznog štaba, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Najvrednije rezultate takmičenja ostvarili su paraolimpijac Nemanja Matijašević (AK Pogledi) u skoku udalj ( 6,66 m ) i Miloš Grlica (Mladost) u bacanju koplja (47,90 m).

Titulom prvaka Beograda u disciplini bacanje kugle u svojim kategorijama, okitili su se i

Draženko Mitrovic (Pogledi), Miloš Grlica (Mladost), Ognjen Belčević ( Atletsko udruženje Iva), Radojka Jovanović ( udruženje Živimo zajedno), Aleksandra Romanov (škola Veljko Ramadanović), Saša Zdraveski (Živimo zajedno), Aleksandar Smukov (Napredak).

U bacanju diska najuspešniji je bio Boris Stašić (Pogledi), a u ovoj discilini su van konkurencije nastupali i takmičari iz Novog Sad, članovi Udruženja slepih i slabovidih „ "Luj Braj".

U trci na 100 metara po kategorijama, najuspešniji su bili : Dušan Marisavljević (MNRO Zvezdara), Filip Brinza, Ilija Džolić, Konstantin Nečeski i Andela Stanković ( Škola Veljko Ramadanovic), Saša Zdraveski (Živimo zajedno), Vladimir Novoselac i Andrija Račić (Pobednik).

U trci na 400 metara najuspešniji je bio Darko Marisavljević iz AK Crvena Zvezda, dok su u skoku udalj najbolje rezultate su pored pomenutog Nemanje Matijaševića ostvarili Elena Veljković i Safet Fazlioski (Živimo zajedno).

Video: Petar je pre 20 godina ostao invalid, danas je svetski šampion: Za lenje ima važnu poruku

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima