≫ 

Veliki uspeh za srpsku atletiku: Milica i Anja na Dijamantskoj ligi u Dohi, Bibić u Barseloni

Još troje srpskih atletičara osetiće čari takmičenja u Dijamantskoj ligi

  • 1
Milica Gardasevic

Foto: MN Press

Nakon Ivane Španović, Asmira Kolašinca, Dragane Tomašević i Tatjane Jelače Milica Gardašević i Anja Lukić biće nove srpske atletičarke koje će nastupiti u najjačoj atletskoj ligi na svetu – Dijamantskoj ligi 25. septembra u Dohi, prenosi Atlex.rs

Dijamantska liga – takmičenje na koje nije lako doći, takmičenje koje se može nazvati fudbalskom Ligom šampiona ili košarkaškom Evroligom, u petak 25. septembra dobiće dva nova učesnika iz Srbije.

Svoje debije na najvećoj atletskoj sceni imaće atletičarka novosadske Vojvodine, pulenka trenera Marka Milinkova, Milica Gardašević u skoku udalj i atletičarka Crvene zvezde i trenera Slobodana Stojića Anja Lukić na 100 metara sa preponama.

Nakon osvojene bronzane medalje na Balkanijadi u Klužu Lukićeva će direktno iz Rumunije odleteti za Dohu, dok je Gardaševićeva put prestonice Katara krenula u ponedeljak ujutru.

Takmičenje počinje u 17:15 po srpskom vremenu, a i skok udalj i 100 metara prepone su dijamantske discipline na ovom mitingu. Izuzetno jake konkurencije čekaju naše devojke koje će svoje debije imati oko 18 časova po srpskom vremenu.

Elzan Bibic

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Skok udalj počinje u 18:08 (srpsko vreme), dok su prepone u 18:12, direktan prens biće na Sport Klubu.

Samo dve devojke dolaze na ovo takmičenje sa boljim ovosezonskim rezultatom od Milice Gardašević, a pravila su takva da će svih sedam daljašica skakati pet serija, dok će u poslednju ući samo tri prvoplasirane. Pobednica će biti ona koja u toj poslednjoj seriji skoči najdalje bez obzira na prethodne pokušaje.

Iako je i Elzan Bibić trebalo da trči u Dohi on će sačekaće još neko vreme na svoj debi na tom takmičenju.

Već tri puta ove sezone više sile nisu dozvolile atletičaru Novog Pazara da takmiči na najprestižnijem atletskom takmičenju kada su mitinzi u pitanju. Tako će biti i ovaj puta nažalost, ali pronađena je adekvatna alternativna u vidu mitinga u Barselone pod nazivom ”Míting Internacional d’Atletisme Ciutat de Barcelona”.

Ovo takmičenje na programu je u utorak 22. septembra, a 3000 metara koje će Bibić da trči na programu je u 20:50.

Video: Milica Gardašević

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA