≫ 

Udovičić obišao radove na atletskom stadionu u Kraljevu i otvorio "Mali sajam sporta"

Srbija dobija još jedan atletski stadion

  • 2
Kraljevo, atletska staza, Veselin Jevrosimović, Vanja Udovičić

Foto: Srpski atletski savez

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je otvorio „Mali sajam sporta” u Kraljevu. Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije, su uz podršku lokalnih samouprava i sportskih saveza, promovišuću sport i zdrave navike, u protekle četiri godine organizovali više od 20 sajmova širom naše zemlje.

- Sport doprinosi fizičkom, intelektualnom i društvenom razvoju mladih, zbog čega je veoma važno da našu decu usmerimo ka pravim vrednostima, i motivišemo ih da se bave sportom od najranijeg uzrasta. Sajmovi sporta su pravo mesto za promociju sporta, zdravog načina života i svih onih vrhunskih vrednosti i motiva da probudimo šampione u sebi i pronađemo razloge da budemo deo najveće sportske porodice, koja je zdrava, uspešna i koja je ponos naše Srbije - istakao je ministar Udovičić.

Kraljevo, atletska staza, Veselin Jevrosimović, Vanja Udovičić

Nova atletska staza na stadionu u Kraljevu; Foto: Srpski atletski savez

Svoj boravak u gradu na Ibru ministar je iskoristio i za obilazak završnih radova na atletskom stadionu, a tom prilikom je izjavio:

- Ulažući u sportsku infrastrukturu stvaramo uslove da oni kojima je sport životni izbor postižu vrhunske rezultate, ali i da što više ljudi motivišemo da fizička aktivnost bude deo njihovog svakodnevnog života. Siguran sam da ćemo za mesec dana dobiti još jedan sjajan objekat koji će stvoriti dodatnu vrednost za Kraljevo jer stadioni su više od sportske infrastrukture, oni su uvek i mesto okupljanja i mesto različitih manifestacija koji doprinose kvalitetu života u svakom mestu.

Kraljevo, atletska staza, Veselin Jevrosimović, Vanja Udovičić

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, na "Malom sajmu sporta"; Foto: Srpski atletski savez

Veliki doprinos u ovom projektu dali su Evropska investiciona banka (EIB), i njen predstavnik Dubravka Negre, pošto je ova banka omogućila sredstva za kredit u visini od 50 odsto ukupne vrednosti projekta, pa i njima ide zahvalnost za pomoć oko poboljšanja infrastrukture u srpskoj atletici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    25. septembar 2020 | 19:54

    Punjena plovka uskoro zavrsava i odlazi iz ministarstca sporta! A sta ce biti sa aferom Evropska Univerzijada,hoce li odgovarati pred zakonom!!!?

  • DjuraDjuric

    25. septembar 2020 | 18:15

    Sport i politika 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮Kaki mi se od ovih bivsih sportista , a sada Vucicevih izaslanika Simovica i Udovicica 😿😿😿

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA