≫ 

Miting u Zenici "zatvorio" sezonu 2020: Bibić i Gardaševićeva među najboljima na takmičenju

Iako se atletska sezona u Srbiji završila ovog vikenda 17 srpskih atletičara odlučilo je da je produži za još koji dan kako bi takmičili na međunarodnom mitingu u Zenici

  • 0
Milica Gardasevic Foto: MN Press

Među onima koji su takmičili u sredu na 11. međunarodnom mitingu Zenica 2020 bili su i Elzan Bibić, Milica Gardašević, Vedran Samac, Aleksa Kijanović, Ivana Ilić, Saima Murić, prenosi portal Atlex.rs

Bibić i Gardaševićeva su na kraju takmičenja zauzeli ukupno 3. odnosno 6. mesto na osnovu bodova po mađarskim tablicama što im je donelo novčane nagrade od 400 odnosno 100 evra.

Zbog pandemije koronavirusa atletičarima je bilo otežano da putuju na inostrana takmičenja, makar ona bila i u okruženju.

Neračunajući Balkanijade, Hanžekovićev Memorijal u Hrvatskoj i pojedince Bibića, Gardaševićevu i Anju Lukić, Vedran Samac je uspeo da takmiči u Novom Mestu (Slovenija), Strahinja Jovančević i Petar Milinkom u Beranama (Crna Gora), a ostali su mogli samo da se otisnu u Bosnu.

Elzan Bibić, prvenstvo Srbije 2019 Elzan Bibić Foto: Atlex

Ni tamo nije bilo mnogo prilike da se takmiči, izuzev jednog odlaska u Zenicu na njihovo državno prvenstvo početkom sezone, pa je tako 11. miting Zenica 2020 praktično bilo jedino međunarodno takmičenje gde su srpski atletičari mogli da odu bez problema.

Ono je održano sedmog oktobra po lošem, kišnom, vremenu, a čak 17 atletičara iz Srbije je odlučilo da ovu turbulentnu sezonu završi upravo tamo.

Pobednički su je završili Bibić, Gardašević, Grnović, Kijanović, Ilić i Murić.

Elzan Bibić je godinu u kojoj je oborio čak 6 državnih rekorda završio pobedom u trci na 3000 metara rezultatom 7:55.69. Pored njega u ovoj trci trčali su još i Miloš Malešević, Nikola Raičević i Darko Marisavljević. Malešević je kroz cilj prošao prvi posle Bibića (8:14.13), Raičević je zauzeo četvrtom mestu (8:31.39), a Matisavljević sedmo (9:22.04).

ALEKSA KIJANOVIC, U23 EP Aleksa Kijanović Foto: ASS

Milica Gardašević je ove godine ušla u ”odabrano društvo” atletičara Dijamantske lige skočivši 6,60 metara, a na mitingu u Zenici do prvog mesta je došla skokom od 6,25 metara.

Aleksa Kijanović je ove godine lični na 100 metara spustio za 14 stotinki i sa 10,41 sekundom od novog državnog rekorda udaljen je svega 9 stotinki. Na mitingu u Zenici ubedljivo je pobedio istrčavši 10,79 sekundi.

U ovoj disciplini pobedu je u ženskoj konkurenciji odnela i Ivana Ilić. Zvanično najbolja juniorka Srbije je jednom laganom trkom i rezultatom od 12,32 sekunde stigla do pobede.

Aleksandar Grnović, prvak Balkana za ovu godinu u višeboju, na ovom takmičenju se takmičio u skoku udalj gde je do pobede stigao skokom od 7,04 metara. Iako je bio prijavljen i za disk ipak u toj disciplini nije nastupio.

Na 400 metara Srbija je imala tri predstavnice. Najbolja je bila Dajana Petković koja u fotofiniš drami pobedila još jednu Srpsku atletičarku Mariju Mrkelu za svega dve stotinke. Dajana je zabeleži rezultat od 57.85 sekundi, a Marija 57,87 sekundi. Njena Sestra Anastasija Mrkela je trčalau drugoj grupi i trku je završila za 1:04.30.

(Telegraf.rs/atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA