≫ 

Sledeći Tokijski maraton pomeren za sedam meseci

Japanci doneli važnu odluku u jeku pandemije korona virusa

  • 0
Maraton u Tokiju Foto: Tanjug/AP

Tradicionalni Tokijski maraton pomeren je sa 7. marta na 17. oktobar sledeće godine, a nakon novog porasta broja zaraženih korona virusom u Japanu i krize koju je pandemija izazvala.

Čak 38.000 trkača trebalo bi da učestvuje na ovom događaju, ali restriktivne mere kada je u pitanju ulazak u Japan uslovile su da se trka pomeri. Podsetimo, pandemija je već odložila za godinu dana i Olimpijske igre takođe u Tokiju.

Naredne Igre trebalo bi da počnu 23. jula 2021. godine, a organizatori su prošlog meseca poručili da će se "održati po svaku cenu".

Čak je i Međunarodni olimpijski komitet potvrdio da će se OI održati "sa ili bez Covida-19", iako je početkom godine predsednik MOK-a Tomas Bah najavio da bi Japan mogao da otkaže Igre.

Tokio je tradicionalno jedan od šest domaćina najvećih svetskih maratona, pored Bostona, Berlina, Čikaga, Njujorka i Londona.

Ovogodišnji Tokijski maraton održan je 1. marta i bio je elitni događaj, kao prošlonedeljni Londonski maraton koji je održan u Sent Džejmsovom parku.

Trke u Bostonu, Berlinu, Čikagu i Njujorku su sve otkazane.

Video: Dragi moj strahu...: Ivana Španović posle karantina trenira s maskom na stadionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA