Srpski atletičar koji je pobedio rak, završio karijeru sa 29 godina: Menjaće gume na NASKAR trkama

Milan Ristić Olimpijac i odlični preponaš rešio da se oproba u nečem drugom

  • 1
Milan Ristic Foto: ASS/Promo

Srpski atletičar Milan Ristić, odlični takmičar na 110 metara prepone, odlučio je da sa 29 godina završi karijeru. Na svom fejsbuk nalogu napisao je:

„Atletika – puno lepog i ružnog, hvala ti! Želeo bih da se zahvalim svima, koji su bili uz mene sve ove godine i bili moja bezuslovna podrška u svakom momentu. Najiskrenije hvala!“

Najbolji srpski preponaš koji živi i trenira u Americi, je pre samo godinu dana pobedio u najbitnijoj trci (tumor testisa), a onda je nastavio da se bavi kraljicom sportova i njegovom disciplinom na 110m sa preponama.

Ipak, rešio je da završi karijeru ranije od očekivanog:

- Ima onih kojima sam se obratio preko Fejsbuka, i od kojih sam očekivao reakciju, ali ništa. Lepo i ružno smenjuju se i na samom kraju karijere – komentarisao je Ristić iz SAD za Sportski žurnal.

Milan Ristić Foto: ASS

Milan je otkrio da ima nove planove u životu:

- Menjam gume na NASKAR trkama. Dobio sam ponudu za posao u kompaniji koja se zove Džo Gibs rejsing. Bio je trener Vašington red skinsa, osvojio je tri Super boul prstena.

- Sada ima svoju kompaniju i pet najboljih vozača u NASKAR-u. radiću kao pitkru čovek, pa ću fizicki ostati aktivan. Posao je izuzetno zahtevan, svaki delić sekunde je bitan, tako da potpuno razumem kako to funkcionise i nije nešto novo za mene. Posvetiću se tome, veoma mi se sviđa posao, mislim da ću uživati.

Milan Ristić Foto: ASS

Posle zdravstvenih problema se vratio atletici.

- Zdravstveni problemi su me omeli da se takmičim u Berlinu na Evropskom prvenstvu, gde sam po mom mišljenju mogao do medalje. Te godine počeo sam sezonu rezultatom 13,52 u Grenadi - sredinom aprila, što znači iz jakog treninga i bez odmora. Bio sam spreman i Nemačka je bila cilj.

- Nažalost, desilo se da dođu zdravstveni problemi, pa nisam mogao da ga realizujem. Hemoterapija je bila teška. Posle toga se nikad nisam vratio u normalu, da tako kažem. To me je nateralo da razmislim šta u stvari želim u životu, da je život kratak i da nešto tako mo-že svakom da se desi.

- Nikada nisam imao problema sa zdravljem, bukvalno nikad nisam bio prehlađen i eto… desi se. Čovek treba da uživa u onome što radi i da živi punim plućima. Eto, ja sada više ne uživam u tome što sam radio i vreme je da se krene nekim novim putem, da probam nesto novo, jer ako nešto ne ide, ne treba siliti.

(Telegraf.rs/Sportski zurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA