Bibić spreman da pokori Evropu i svet

Atletičar Srbije ove godine je oborio rekord star 49 godina, a za sledeću sezonu sprema nove podvige

  • 0
Atletika, Balkansko prvenstvo u Atletici 2017, Elzan Bibić Foto: Marko Todorović

Srpski atletičar i reprezentativac, Elzan Bibić član je Atletskog kluba Novi Pazar i trkač na srednje i duge staze. Uprkos nepredvidljivoj i neizvesnoj sezoni ove godine on je uspeo da obori rekord star 49 godina.

Glavni ciljevi u narednoj sezoni su mu Svetsko I Evropsko prvenstvo u dvorani, a u ovoj sezoni kaže da je uspeo da iskoristi sve šanse koje su mu se pružile.

- Situacija sa virusom nije uticala na moju formu, ali jeste donekle na rezultate. Trčao sam tri medjunarodna mitinga jako dobra. Takođe sam istrčao lične i državne rekorde u disciplinama 1500, 3000 i 5000 m. Tako da ću i ovu godinu pamtiti po dobrim rezultatima-  rekao je Bibić.

On voli da trči sve svoje discipline, ali mu je ipak omiljena na 1500 m, na pitanje “u Koliko disciplina vidi sebe kao državnog rekordera”, on odgovara:

- Trenutno držim dosta rekorda od juniorskih do seniorskih u disciplinama od 1500, 3000, 5000 m. Za sada imam najvredniji seniorski rekord na 5000 m koji je bio star 49.godina. Prateći svoje parametre i napredak na treningu nadam se da ću jednog dana uspeti da oborim rekorde na 1500 i 10000 m , a takodje bih voleo i da se približim rekordu na 800 m “.

Video: Evropa drhti od nove nade srpske atletike: Bibić spreman da počisti sve rivale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA