• 1

Određen novi datum Svetskog atletskog prvenstva u Beogradu 2022.

Zbog pandemije korona virusa koji je pomerio sve takmičenje u Beogradu će biti pomereno

  • 1

Nakon razmatranja cele situacije i već pomerenog Svetskog prvenstva u dvorani u Kini, za godinu dana kasnije zbog virusa COVID-19 doneta je odluka o pomeranju Planetarnog šampionata u dvorani u Beogradu 2022. godine.

Ovu odluku danas je saopštio predsednik Svetske atletike, lord Sebastijan Kou.

Kako su sva takmičenja veoma blizu jedno drugog odlučeno je da se atletičarima izadje u susret kako bi imali što više vremena da se pripreme za pomenuto takmičenje, pa je nov datum održavanja prvenstva 18 - 20. mart 2022. godine. Ovim je takmičenje pomereno za 7 dana kasnije.

Video: Jevrosimović: Beograd će 2022. godine biti centar sveta

Srbija će ugostiti preko 1000 atletičara i oficijelnih lica iz preko 150 zemalja sveta tokom tri dana trajanja takmičenja. Prvobitni datum održavanja bio je 11-13. mart.

- Na osnovu novog datuma Svetskog prvenstva prilagodićemo i datume održavanja Prvenstva Balkana za seniore\ke u Beogradu 2022. godine kao i Serbian Open Indoor Meeting-a, jer će oba takmičenja biti odlična provera forme sportistima - rekao je direktor preduzeca SP Atletika 2022, Predrag Momirović.

Video: Kou čestitao Srpskom atletskom savezu start kampanje za organizaciju Svetskog prvenstva

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima