• 0

Sjajna uvertira za novu sezonu: Odlični rezultati na ”Novogodišnjem atletskom mitingu”

Mnogo dobrih rezultata i ličnih rekorda je palo

  • 0
Atletski miting Novogodišnji

Foto: Atlex

Atletska kalendarska godina ”zatvorena” je tradicionalnim ”Novogodišnjim mitingom’’ u organizaciji Crvene zvezde koji je doneo neke odlične rezultate koji mogu da budu pokazatelj da nas očekuje odlična sezona koja bi trebala da počne 9. januara.

Kako je to već tradicija duže od 10 godina, poslednja subota u godini zadužena je za miting atletskog kluba Crvena zvezda. Atletska dvorana je 26. decembra bila poprište ovogodišnjeg takmičenja na kojem su izmeđuostalog viđene sjajne sprinterske trke i odlični hici kuglaša.

Asmir Kolašinac je nakon pobeđene korone letos tek nedavno počeo sa treninzima za novu sezonu. Na takmičenje se prijavio u poslednji čas kako bi ga odradio kao trening, a donelo mu je odličan hitac od 20,54 metara. Kako sam kaže daljina koju nije očekivao.

U istoj seriji novi lični rekord postigao je mladi Veljko Nedeljković koji je daljinom od 18,94 metra najavio fantastičnu zimu i čime je pokazao odličan rad koji ima sa novim trenerom. Ovaj hitac mu je za više od pola metra duži od dosadašnjeg rekorda karijere sa seniorskom kuglom.

Atletski miting Novogodišnji

Foto: Atlex

Novogodišnji miting Crvene zvezde 2020. – 26. decembar, Atletska dvorana, Veljko Nedeljković, baccanje kugle, lični rekord 18,94 metara; Foto: Atlex

Nekolicina atletičara je rešilo da sezonu otvori sprintom na 60 metara iako im ona nije primarna disciplina. Strahinja Jovančević je pokazao da je i pored toga što je jedan od najboljih daljaša u Evropi i jedan od najboljih sprintera u Srbiji. Fotofiniš je odlučio da pobedu na ovom mitingu odnese Aleksa Kijanović.

Državni rekorder u ovoj disciplini pobedu je odneo u vremenu 6,81 sekunde što je za jednu stotinku bilo brže od kvalifikacija. Jovančević je u prvoj trci kroz cilj prošao za 6,92 sekunde da bi u finalu zabeležio novi lični rekord od 6,82 sekunde.

Novogodišnji miting Crvene zvezde 2020. – 26. decembar, Atletska dvorana, trka na 60 metara, Strahinja Jovančević; Foto: Atlex

Pored Strahinje odličan u sprintu bio je i Jasmin Halili. Najbolji srpski visaš je na njegov specifičan način trčanja pokazao da poseduje i dobru brzinu jer je u finalu trku završio za 7,07 sekundi što je za dve stotinke bilo brže nego što je trčao u kvalifikacijama.

Kod devojaka 60 metara je trčala Ljubica Simović. Jedna od retkih devojaka u istoriji Srbije koja u skoku udalj ima daljinu od preko 6 metara trku je završila za 7,97  sekundi.

Ovogodišnje izdanje ”Novogodišnjeg mitinga” imalo je tu čast da učešće uzme i jedan od najboljih sprinterki Evrope Kora Salome iz Švajcarske. Ona je odnela pobedu sa rezultatom 7,35 sekundi što je među top 5 vremena svih vremena Atletske dvorane. To je za četiri stotinke brže nego što je trčala u kvalifikacijama.

Druga je bila najbolja sprinterka Srbije Milana Tirnanić sa 7,44 sekunde što je za dve stotinke brže od trke u kvalifikacijama, dok je treća bila Tamara Vuletić 7,80 sekundom što je za jednu stotinku bilo brže od rezultata iz prve trke.

Atletski miting Novogodišnji

Foto: Atlex

Novogodišnji miting Crvene zvezde 2020. – 26. decembar, Atletska dvorana, pobednice trke na 60 metara, Milana Tirnanić, Kora Salome, Tamara Vuletić; Foto: Atlex

Treba istaći i pionirku Kruševca Dariju Živković koja je u finalnoj trci uspela da istrči brže od osam sekundi i da kroz cilj prođe za 7,99 sekundi.

Kod muškarca pored Kijanovića i Jovančevića ispod sedam sekundi trčali su još samo Miodrag Tresojević (6,97) i Mihajlo Mandić (6,98 potom i 6,96) koji je u finalu zauzeo treće mesto.

U juniorskoj konkurenciji najbolji je bio Stefan Mihajlov koji je u kvalifikacijama istrčao 7,06 sekundi da bi u finalu bio za dve stotinke sporiji.

Kod muškaraca na 400 metara svoju dominaciju pokazao je Boško Kijanović koji je trku završio za odličnih 47,95 sekundi. Drugi je bio Miloš Radojković sa 49,40 sekundi dok je treći kroz cilj prošao Vasilije Radivojša sa 50,14 sekundi.

Na 200 metara neprikosnoven je bio Jovan Stojoski kojoj je postavio novi rekord Severne Makedonije u ovoj disciplini istrčavši odličnih 21.94 sekunde.

Miloš Radojković je bio drugi sa 22,46 sekundi, a velika borba vodila se za pobednika druge grupe i bronzanu medalju koja je na kraju za jednu stotinku pripala Nemanji Bulajiću koji je kroz cilj prošao u vremenu od 22,77 sekundi dok je Miodrag Tresović trku završio za 22,78 sekundi.

Atletski miting Novogodišnji

Foto: Atlex

Kod devojaka zlatnu medalju na 200 metara osvojila je Tamara Vuletić. Nakon bronze na 60 metara Vuletićeva je odlično istrčala i ovu disciplinu u kojoj je zabeležila novi lični rekord od 25,53 sekundeKatarina Tmušić je bila druga sa 25,90 sekundi dok je treća bila Milica Jakšić sa 27,54 sekundi.

Ipak najbolje vreme je viđeno u trci juniorski  gde je do takođe novog ličnog rekorda stigla Tijana Japundžić koja je trku na 200 metara završila za 25,23 sekunde da bi potom odnela pobedu i na 400 metara takođe sa novim rezultatom karijere u dvorani od 56,59 sekunde.

Ona je duplo dužu distancu trčala u seniorskoj konkurenciji pošto nije bilo prijavljen dovoljan broj juniorski pa je tako iza nje kroz cilj prošla Dragana Macanović sa 57,64 sekunde dok je treća bila Tamara Vesković sa 1:01.72.

U troskoku sjajna je bila pionirka Top Džampa Teodora Boberić koja je postavila novi najbolji rezultata Srbije za ovaj uzrast skočivši 12,26 metara.

Marina Živković je imala svoj prvi nastup kao članica novosadske Vojvodine i pod ”palicom” novog trenera Gorana Obradovića. U finalnoj trci na 60 metara zabeležila je vreme od 8,47 sekundi što je za jednu stotinku bilo brže od kvalifikacionog vremena. Pored sprinta skakala je i vis gde je zabeležila visinu od 1,67 metara ali nije uspela da preskoči 1,70 metara koju jeste Jovana Delić.

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima