≫ 

Zaječar dobija i atletski stadion: Od starog fudbalskog nastaje centar za razvoj "kraljice sportova"

Izgradnja novog fudbalskog stadiona, donosi boljitak i srpskoj atletici

  • 0
Altetska staza FK Timok Zaječar Foto: Facebook/ФК Тимок Зајечар

Zaječar će za dve godine dobiti najmoderniji fudbalski stadion u Srbiji, a povodom početka radova kamen temeljac položio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Novi stadion će koštati 28,5 miliona evra, imaće kapacitet od 8.500 mesta, a biće jedinstven po tome što će biti potpuno pokriven za publiku na tribinama.

Ipak, to nije sve što se tiče Zaječara, već je napravljen plan i za stari stadion, koji se neće rušiti, već će biti renoviran i pretvoren u atletski stadion i biće centar za razvoj "kraljice sportova" u ovom delu zemlje.

- Nama izgradnja novog fudbalskog stadiona, omogućava da pretvorimo u stvarnost ono što nam je bio san, da stari stadion pretvorimo u atletski stadion, gde će se razvijati "kraljica sportova".

Govorio je i Ničić o tome da oni koji kritikuju novi projekat nisu u pravu, i da novi stadion neće nauditi park šumi Kraljevica, gde će se nalaziti.

- Ovo je najveće ulaganje u najlepši sportski objekat istoka Srbije, a možda i ukupno, vrednost je 28,5 miliona evra. Kada vidite kako projekat tog stadiona izgleda, zaista liči da je ovde sleteo svemirski brod. Svi koji pričaju da će ovo nauditi Park šumi Kraljevica, to nije istina. Ovaj hipodrom je bio zapuštena livada, gde se jednom godišnje održavao i kros RTS-a.

- Zaječar sa ovim stadionom postaje centar fudbalske Srbije, nadam se da će FK Timok u naredne dve godine, kada se stadion izgradi, ući u Superligu - rekao je prvi čovek Zaječara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA