≫ 

Srpski atletski savez sa po 500.000 dinara pomogao najuspešnijim klubovima

Nagrađeni najuspešniji treneri, takmičari u prethodnoj godini

  • 0
Veselin Jevrosimović i Slobodan Branković Foto: Promo/Srpski atletski savez

Na sednici Upravnog odbora Srpskog atletskog saveza, koja je održana je 13.  januara 2021. godine, doneto je nekoliko značajnih odluka, među kojima je i spisak najuspešnijih atletičara i atletičarki po kategorijama kao i odluka o najuspešnijem treneru i najuspešnijem kluba u prethodnoj godini, ali i odluka o nagradama za najuspešnije klubove i takmičare.

Uz sversdnu zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta, Vladi Srbije kao i predsedniku Aleksandru Vučiću, uz čiju veliku pomoć lakše je prebrođena teška 2020. godine, uzrokovana korona virusom u celom svetu, savez kraljice sportova u našoj zemlji odlučio je da pomogne svim atletskim klubovima, članovima SAS, koji su osvojili bodove na takmičenjima u toku prethodne godine.

Shodno uredbi Vlade Republike Srbije o utvrđivanju programa finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim uslovima usled pandemije korona virusa, a u skladu sa pravilnikom o bodovanju uspešnosti i nagrađivanju atletskih klubova, UO SAS doneo odluku o bespovratnoj novčanoj pomoći za prvih osam atletskih klubova sa liste uspešnosti SAS, koji će biti finansirani iz budžeta Republike Srbije.

UO SAS je na sednici odlučio da iz sopstvenih sredstava novčano pomogne još dva atletska kluba sa liste uspešnosti za 2020. godinu, i to AK Novi Pazar (9 na listi uspešnosti SAS) – u iznosu od 500.000 dinara i AK Sprint Badovinci (10 na listi uspešnosti SAS) - u iznosu od 500.000 dinara.

S obzirom na tešku situaciju koja je nastala usled pandemije koja je finansijski pogodila sve atletske klubove na teritoriji RS i otežala njihovo funkcionisanje, uz ogromno zalaganje rukovodilaca Srpskog atletskog Saveza i uz veliku i nesebičnu pomoć partnera Srpskog atletskog Saveza, UO SAS je doneo odluku da se bespovratno finansijski pomognu i ostali atletski klubovi koji su osvojili bodove na takmičenjima u organizaciji SAS (85 klubova).

Klubovi od 11. do 15. mesta uspešnosti sa liste SAS pomognuti su sa 400.000 inara, klubovi od 16. do 20. mesta sa 300.000, od 21. do 25. mesta sa 200.000, od 26. do 35. mesta sa 100.000, od 36. do 50. mesta sa 75.000, a za klubove koji su bili plasirani od 51. do 85. mesta SAS je obezbedio pomoć od 50.000 dinara

Trofej "Profesor Aleksandar Petrović" za najuspešnijeg trenera dobio je Rifat Zilkić, dok je za najuspešniji klub izabran AK "Crvena Zvezda".

Spisak najuspešnijih atletičara/ki: Ivana Španović (VNS), Milica Gardašević (VNS), Marina Živković (PКNJ), Adriana Vilagoš (SEN), Angelina Topić (TJB), Katarina Đorđević  (CZB), Elzan Bibić (NOP), Boško Kijanović (BAK), Marko Vlahović  (MLZ), Ognjen Nikolić (ČAČ), Miloš Erdevečki (SPB), Justin Cvetkov (AS 023).

Doneta je odluka o dopuni nagrađivanja atletičara za osvojene rezultata. Na tom spisku se nalaze Asmir Kolašinac i Dragana Tomašević (po 120.000 dinara), a takođe je usvojen je spisak o nagrađivanju 15 trenera koji su postigli rezultate u 2020. godini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA