Srbija, za sada, sa rekordnih 10 atletičara na EP u Turinu

Naša zemlja polako postaje evropska atletska sila

  • 0
Beogradska Arena EP 2017 Foto: MN Press

Luka Trgovčević je uspeo da ispuni normu za atletsko dvoransko EP u Turinu u disciplini 60 metara prepone i tako se priključio ostalim atletičarima koji već imaju normu za nastup.

Srbija će ove godine u Poljskoj na EP imati minimum 10 takmičara, koliko je za sada sa normom, a još neki se nadaju plasmanu.

– Ovo je tek prvo takmičenje tako da verujem da ću biti još brži. Neke stvari mogu još bolje uraditi kao na primer start koji mi je bio odličan u kvalifikacijama, ali nešto slabiji u finalu – rekao je Trgovčević za Atlex nakon trke.

Neće mnogo trka imati do prvenstva Evrope, ali neće zaobići Beograd na putu do Torunja.

- Sledeće takmičenje će mi biti državno prvenstvo Srbije u Beogradu 6. februara, potom Balkanijada u Istanbulu i poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo biće mi Serbian open – najavio je Luka za Atlex.

Luka Trgovčević, Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika Foto: Nikola Tomić

Ovo je čak 13. norma za Srbiju za dvoransko prvenstvo Evrope u Torunju koje je na programu od 5.-7. marta, a koje je ostvarilo 10 atletičara: Ivana Španović (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Elzan Bibić (1500 i 3000 metara), Anja Lukić i Luka Trgovčević (60 metara prepone), Aleksa Kijanović (60 metara), Boško Kijanović (60 i 400 metara), Milana Tirnanić (60 metara) i Strahinja Jovančević (skok udalj i 60 metara).

Sem Alekse Kijanovića njegov mlađi brat Boško kao i Strahinja Jovančević verovatno neće trčati 60 metara, a blizu norme je Maja Ćirić na 400 metara dok se očekuje da će Milica Gardašević i Lazar Anić uspeti da uđu u kvotu atletičara koji će skakati udalj iako ne obezbede direktnu normu.

Video: Luka Trgovčević je novi biser srpske atletike

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA