• 0

Srbija, za sada, sa rekordnih 10 atletičara na EP u Turinu

Naša zemlja polako postaje evropska atletska sila

  • 0

Luka Trgovčević je uspeo da ispuni normu za atletsko dvoransko EP u Turinu u disciplini 60 metara prepone i tako se priključio ostalim atletičarima koji već imaju normu za nastup.

Srbija će ove godine u Poljskoj na EP imati minimum 10 takmičara, koliko je za sada sa normom, a još neki se nadaju plasmanu.

– Ovo je tek prvo takmičenje tako da verujem da ću biti još brži. Neke stvari mogu još bolje uraditi kao na primer start koji mi je bio odličan u kvalifikacijama, ali nešto slabiji u finalu – rekao je Trgovčević za Atlex nakon trke.

Neće mnogo trka imati do prvenstva Evrope, ali neće zaobići Beograd na putu do Torunja.

- Sledeće takmičenje će mi biti državno prvenstvo Srbije u Beogradu 6. februara, potom Balkanijada u Istanbulu i poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo biće mi Serbian open – najavio je Luka za Atlex.

Luka Trgovčević, Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika

Foto: Nikola Tomić

Ovo je čak 13. norma za Srbiju za dvoransko prvenstvo Evrope u Torunju koje je na programu od 5.-7. marta, a koje je ostvarilo 10 atletičara: Ivana Španović (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Elzan Bibić (1500 i 3000 metara), Anja Lukić i Luka Trgovčević (60 metara prepone), Aleksa Kijanović (60 metara), Boško Kijanović (60 i 400 metara), Milana Tirnanić (60 metara) i Strahinja Jovančević (skok udalj i 60 metara).

Sem Alekse Kijanovića njegov mlađi brat Boško kao i Strahinja Jovančević verovatno neće trčati 60 metara, a blizu norme je Maja Ćirić na 400 metara dok se očekuje da će Milica Gardašević i Lazar Anić uspeti da uđu u kvotu atletičara koji će skakati udalj iako ne obezbede direktnu normu.

Video: Luka Trgovčević je novi biser srpske atletike

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima