≫ 

Sve je spremno za 54. Beli kros: Ovo je satnica takmičenja!

Dane Korica poručio da je ponosan što će biti promoter ove velike manifestacije

  • 1

Uoči 54. Belog krosa, koji će biti održan u nedelju je organizovana je konferencija za medije u prostorijama Atletske dvorane na Banjici.

Medijima su se obratili, Predrag Momirović ispred Srpskog atletskog saveza, Dane Korica promoter 54. izdanja Belog krosa, Zoran Predić predsednik orgaizacionog odbora, Sanja Čedić ispred gradskog sekretarijata za sport i omladinu, Radisav Nikolić predsednik AK 21.maj i Vladimir Kovačević član veća za sport opštine Rakovica.

Ovogodišnji kros će se održati u nedelju 14. februara na terenima sportskog centra Košutnjak sa početkom od 11 časova.

Program je takav da od 11.10 trče vojska i policija na 1.000 metara, potom se od 11.25 takmiče juniori na 4.000 metara, od 12 časova je rezervisan termin za juniorke i seniorke na 3.000 metara, a od 12.15 časova planirana je trka seniora na 5.000 metara.

Beli kros predstavlja tradicionalnu manifestaciju koja se preko 50 godina održava zimi, najčešće na snegom pokrivenim terenima u beogradskom izletištu Košutnjak, odakle je kros i dobio naziv.

Legenda srpske atletike, Dane Korica istakao je da je ponosan što će biti promoter Belog krosa, koji je uspeo da se održi i u teškim vremenima.

- Hvala vam na ovoj časti da budem promoter Belog krosa, hvala opštini, gospodinu Kovačeviću, Srpskom atletskom savezu koji nam je obezbedio podršku, takođe iz gradskog sekretarijata za sport. Pozdravljam sve koji su podržali ovu manifestaciju. Zna se kada je hladno da je kros, biće i snega, biće pravi beli kros. Žao mi je što neće doći gosti iz Slovenije i Hrvatske, zbog svih ovih događaja.

- Kada gledam neka velika dešavanja kao što su čuvene trke u Brazilu ili Italiji, kada se nešto prekine, onda je tužno. Ali, Beli kros se ne da, moraš da se boriš. Mislim da će i u ovakvim okolnostima biti uspešan nastup i uspešna organizacija. Očekujem da bude i mnogo dece, najviše se radujem kada vidim mnogo dece na takmičenjima - rekao je Dane Korica, koji je odlučio da pokloni svoju autobiografiju najboljim juniorima na belom krosu, kako bi im to bio podsticaj za dalje treniranje i atletski razvoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kutina

    11. februar 2021 | 23:52

    Pa sto ste isekli dr Daneta Koricu?! Svi tu koji sedite ste nebitni u odnosu na Daneta! Ko je ovaj Momirovic??! Da nije neciji podguzna muva??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA