Veliki uspeh srpske atletike već prvog dana EP: Lazar Anić sa šestog mesta ide u finale skoka udalj

Sutra od 20.20 časova boriće se za jedno od odličja

  • 4
Lazar Anić Foto: Srpski atletski savez

Već prvog dana Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici u Torunu, srpska atletika ostvarila je veliki uspeh. Naime, Lazar Anić plasirao se u finale u disciplini skok udalj, tako da ćemo ga gledati u završnom nadmetanju,

On je u kvalifikacijama u prvom skoku ostvario rezultat od 7,79 metara, što je bilo dovoljno da sa šestog mesta uđe u borbu za medalje. Pored ovog skoka, u drugoj seriji je išao na 7,65 metara, dok je u trećoj skočio četiri centimetra manje.

- Zadovoljan sam ulaskom u finale. Tokom zagrevanja sam osetio bol u preponama koji me muči od Istanbula. Nadam se da će bol popustiti do sutra i da ću moći nesmetano da takmičim u finalu – izjavio je Anić posle kvalifikacija.

Pored njega, plasman u finale obezbedili su švedski atletičar Tobijas Montler (8,18m), potom Grk Miltidijas Tentoglu (8,04m), nemački skakač Maksimiljan Entholcner (7,91m), Ukrajinac Vladislav Mazur (7,85m), finski atletičar Kristijan Puli (7,81), Rumun Gabrijel Bitan (7,78m) i Britanac Džejkob Finčam-Djuks (7,74m).

Finale je na programu već sutra od 20.20 časova, a tokom drugog dana takmičenja na kontinentalnoj smotri od predstavnika iz Srbije gledaćemo još Armina Sinančevića u bacanju kugle, Maju Ćirić u trci na 400 metara i Boška Kijanovića koji će se takođe trkati na 400 metara.

Video: Sinančević: Nadam se da je Serbian open uvertira za EP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA