≫ 

Šveđanka bogovskih oblina uzela prvu seniorsku medalju, iskoristila odsustvo Ivane Španović

Kadi Sanja konačno dočekala odličje na velikom takmičenju

  • 13
Khaddi Sagnia Foto: Instagram/khaddisagnia

Švedska skakačica udalj Kadijatu "Kadi" Viktorija Sanja (26) ostvarila je najznačajniji rezultat u seniorskoj konkurenciji - uzela je bronzanu medalju na evropskom prvenstvu u poljskom Torunu, baš onom na kojem, zbog povrede, nije mogla da se takmiči naša Ivana Španović.

Utisak koji se nameće je da je Srpkinja bila na zaletištu, Sanja bi teško mogla do medalje, no to svakako ne umanjuje njen veliki rezultat i ostvarenje do kojeg je naravno stigla napornim višegodišnjim radom.

Njoj je skok od 6.75 metara doneo treće mesto, iza Ukrajinke Marine Beč Romančuk (6.92m) i Nemice Malaike Mihambo (6.88m).

Sjajno se posle velikog uspeha osećala Kadi, ipak je u pitanju prva medalja, pa su emocije navirale same od sebe.

- Osećaj je prokleto dobar! Prokletio dobar osećaj - bili su prvi utisci Šveđanke, poreklom iz Gambije, posle osvojene bronze.

- Medalja mi mnogo znači, jer je iza nje mnogo napora, znoja i suza, i zaista je ovo veliki korak u mojoj karijeri - kaže Sanja.

Možda ne zbog rezultata, Sanja je i ranije lako privlačila svačiju pažnju zbog njenog zaista isklesanog tela kojim ostavlja ljude bez daha. Godine treninga su učinile svoje pa je Sanja danas sigurno možemo reći jedna od najatraktivnijih atletičarki na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA