≫ 

Odbrojavanje do najvećeg sportskog događaja u Srbiji: Otkriven sat koji otkucava do SP u atletici

Beograd će za godinu dana ugostiti najbolje svetske atletičare

  • 3

Beograd će za godinu dana, u martu ugostiti najbolje atletičare sveta na Svetskom dvoranskom prvenstvu koje će se organizovati u Štark areni.

Tim povodom, u centru grada, na Terazijama ispred hotala Moskva, otvoren je sat koji će odbrojavati vreme do početka prvenstva Sveta.

Predsednik Srpskog atletskog saveza, Veselin Jevrosimović oistakao je da će Beograd za godinu dana biti centar sveta zahvaljujući organizaciji ovakvog takmičenja.

- Danas je tačno 365 dana od početka najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji, koji će organizvati Srpski atletski savez. To je Svetsko prvenstvo u dvorani 2022. Ova postavka se zove svet na stazi, jer će Beograd biti centar sveta za godinu dan. Zahvaljujem se Gradu Beogradu i Ministarstvu omladine i sporta, bez čije pomoći ne bismo mogli da organizujemo ovakav događaj - rekao je Jevrosimović, koji je zatim zamolio Gorana Vesića, Vanju Udovičića i Slobodana Brankovića da zajednički uključe sat.

Zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, istakao je da će Svetsko dvoransko prvenstvo biti najbolja moguća promocija za Beograd i Srbiju.

- Beograd će biti centar sveta, a Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici će biti možda i najvažniji sportski događaj godine, a podsetiću da su kratke trke na Olimpijskim igrama uvek najgledanija takmičenja. Ono što je gospodin Jevrosimović uradio, samo pokazuje šta može da se napravi od sporta koji je skoro zamro, kada se na čelo postave pravi ljudi. Koliko ovo znači za promociju, samo izračunajte koliko samo svetskih televizija prenositi ovaj događaj, pomnožite to sa ciframa i minutima na televizijama za reklame, to je najbolja moguća promocija - istakao je Goran Vesić.

I ministar Omladine i sporta, Vanja Udovičić, ponosan je na organizaciju ovog događaja.

- Pre dve godine kada smo ušli u trku, počeli smo maratonsku trku, ali sada ulazimo u 10.000 metara i pokazali smo da pomeramo granice u organizacijama, ali ovo je i da promovišemo atletiku kao bazu našeg sporta. Zahvalio bih se Goranu Vesiću na tome što pomaže u oragnizaciji svih sportskih događaja, koji će se odganizovati u Beogradu. Hvala i Veselinu koji je istrajao da atletika doživi krunu organizacijom Svetskog prvenstva - rekao je Udovičić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svedok

    18. mart 2021 | 17:30

    Bolje bi bilo sat koji otkucava vreme dok Beograd ne dobije kanalizaciju.

  • Mirko

    18. mart 2021 | 17:01

    Odlično, našao sam zanimaciju šta ću da radim narednih 365 dana, po ceo dan ću u sat netremice da gledam ...

  • Ја

    18. mart 2021 | 21:30

    Првенство,али у дворани...то није оно право.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA