Fantastična atletičarka iz Kenije srušila svetski rekord u polmaratonu, trčala pola minuta brže!

Sjajan rezultat stiže iz Istanbula

  • 0
Rut Čepngetič Foto: Youtube / Printscreen

Kenijska atletičarka, Rut Čepngetič je postavila danas svetski rekord u polumaratonu u Istanbulu. Ova dama koja je tek napunila 26 godina je distancu od 21 kilometra pretrčala za sat, četiri minuta i dve sekunde, čime je prethodni rekord nadmašila za 29 sekundi!

Inače, Čepngetič je polumaraton u najvećem turskom gradu već osvajala i to dva puta, 2017. i 2019. godine. Na drugom mestu se našla Jalemzerf Jehualo iz Etiopije, koja je bila 38 sekundi sporija, što je takođe vrhunski rezultat.

Na trećoj poziciji bila je Helen Obiri, takođe iz Kenije, koja je inače dvostruka svetska šampionka na 5.000 metara. Ona je rezultatom od sat, četiri minuta i 51 sekundu uspela da napravi najbolje vreme na debiju u istoriji u polumaratonu.

U konkrenciji muškaraca, pobedu je doneo Kibivot Kendi sa vremenom od 59 minuta i 35 sekundi. Isti ovaj atletičar je svetski rekord u ovoj disciplini postavio prošle godine na polumaratonu u Valensiji.

Video: Nije pametno ostavljati Bobija samog na poludistanci: Centar Vašingtona je to shvatio na bolan način

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA