≫ 

Sinančević treći na dijamantskoj ligi u Dohi sa izjednačenim državnim rekordom

Srpski kolos je imao najveću daljinu ali čudna pravila su ga bacila na treće mesto

  • 2
Armin Sinančević Printskrin: RTS

Bacač kugle Armin Sinančević potvrdio je fantastični talenat izjednačivši rekord države od 21,88 m, koji drži od 1. maja ove godine. On je nastupio na dijamantskoj ligi u Dohi i bacao je 21,37 m, 21,30 m, 21,55 m, 21,88 m i imao je prestup.

Mada je bacio najdalje, nije pobedio, već bio treći, jer po pravilima Dijamantske lige ove godine u bacačkim disciplinama i daljinskim skokovima, o plasmanu odlučuje poslednja serija u koju ulaze samo trojica najboljih.

Njima se ne računaju prethodne daljine. Armin je prestupio, trostruki svetski prvak Tomas Volš (Novi Zeland) bacio 21,63 (to mu je juče najbolje), a Hrvat Filip Mihaljević 20,89 m (imao je i 21,57 m), pa su bili ispred našeg asa, zahvaljujući pravilu suprotnom svemu suštinskom u kraljici sportova.

U poslednjem hicu bacio je Armin oko 22,15, ali uz prestup.

- Sve ide po planu, zaista sam u nikad boljoj formi što pokazuju i sami rezultati. Očekujemo još bolju formu na Olimpijskim igrama koje se održavaju početkom avgusta u Tokiju - rekao je Sinančević.

Video: Armin Sinančević oborio novi nacionalni i balkanski rekord u bacanju kugle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA