≫ 

Nebeski let srpske kraljice: Ivana Španović trijumfovala na Dijamantskoj ligi u Firenci!

Srpkinja stigla do nove pobede na uglednom takmičenju

  • 14
Ivana Spanovic Printscreen

Najbolja srpska atletičaraka Ivana Španović trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Firenci.

Ona je slavila sa skokom 6,56 metara načinjenim u šestoj seriji (superfinalu), a njen najbolji skok bio je 6,74 metara. Vrlo interesantan je sistem takmičenja bio u Firenci.

Iako je Malaika Mihambo imala najbolji skok vredan 6,82 metara, u poslednjoj seriji koja je bila odlučujuća skočila je 6,33 metara, a naša atletičarka je otišla 26 centimetara dalje i zbog toga je na kraju ugrabila prvo mesto.

Prema novim pravilima ovog takmičenja najbolje tri atletičarke o pobednici odlučuju u šestoj seriji, kada je kao što smo pomenuli Ivana skočila 6,56 metara, Mihambo 6,33 metara, a Bek-Romančuk je prestupila.

Ovom pobedom, naša Ivana dobila je osam poena za plasman u okviru Dijamantske lige. Sve ostale atletičarke dobile su za po bod manje, gledajući poziciju koje su ostvarile. Ukupno pet mitinga ulazi u konačan obračun za plasman, a ovaj u Firenci bio je prvi na toj listi. Ovo je inače bila 13. pobeda Ivane Španović u ovom takmičenju u karijeri.

Video: Ivana Španović započela novu sezonu odličnim skokom u Atini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA