≫ 

Sprema se neviđen spektakl na tvrđavi: Smederevo postaje atletski centar Balkana

Balkanijada će biti i poslednja prilika mnogim atletičarima da se domognu olimpijske norme, pa je zato i interesovanje ogromno

  • 11
Atletska staza Smederevska tvrđava

Foto: Jovana Milivojević

Prvenstvo Balkana u atletici za seniorke i seniore biće održano predstojećeg vikenda 26. i 27. juna u Smederevu u spektakularnom ambijentu na srednjovekovnoj tvrđavi u ovom gradu.

Unutar tvrđave je već izgrađena atletska staza, a uveliko se vrše i završne pripreme za spektakl kakav dugo nije viđen na našim prostorima.

Sam ambijent i takmičenje unutar tvrđave već su poseban doživljaj, a dolazak velikih zvezda regiona dodatno će "začiniti" Balkanijadu.

Prvenstvo Balkana predstavlja jedno od najmasovnijih takmičenja, učestvovaće takmičari iz 19 zemalja i očekuje se dolazak više od 450 atletičara, trenera i zvaničnih lica.

Atletska staza Smederevska tvrđava

U toku su završni radovi na pripremi Balkanijade u atletici; Foto: Jovana Milivojević

Zemlje učesnice su Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Gruzija, Izrael, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Turska, Ukrajina i domaćin Srbija.

Ovo će ujedno biti i poslednje takmičenja na kojem će atletičari imati priliku da ispune olimpijsku normu ili uvećaju bodove na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju, pa je otud i interesovanje ogromno.

Svečano otvaranje planirano je za 26. jun u 15.30 uz prisustvo predsednika Evropske atletike Dobromira Karamarinova kao i mnogih drugih evropskih i svetskih atletskih legendi.

Program će u subotu početi od 10.30, kada će biti nadmetanja u sedmoboju i desetoboju, kao i polufinalna takmičenja u nekoliko disciplina, dok je centralni program najavljen nakon otvaranja u 15.30 i trajaće do 20.00, nakon što budu održane štafete 4x100 metara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Drugog dana takmičenja program takođe počinje u 10.30, takođe takmičenjem u desetoboju i sedmoboju, a od 14.30 počinje i takmičenje u ostalim disciplinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada Danilovic

    21. jun 2021 | 17:42

    Unutar srednjevekovnog objekta napraviti atletsku stazu….? Kad god pomislim da ne moze ruznije, gluplje i nebuloznije, vlast me iznenadi. Ovo je strasno i nezabelezeno nigde u svetu. Sada ce nas i Francuzi kopirati i u svom Versaju postaviti atl stazu

  • Putnik

    21. jun 2021 | 17:02

    Nisam iz Smedereva ali bio sam par puta u toj tvrdjavi, lepo je stvarno mesto. Ali cist promasaj ovo, treba da se cuva i neguje ko istorijsko delo ko sto jeste, ne ovo da prave! Ovo samo kod nas ima, unistise vekovinu.

  • СД

    21. jun 2021 | 18:39

    Срамота шта су дозволили да се направи у сред средновековну тврђаву уништавате нам историју

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA