Jevrosimović otvorio spektakularnu Balkanijadu: Ovo je otvaranje i jednog od najlepših stadiona

Pored prvog čoveka SAS-a, na ceremoniji su govorili i Dobromir Karamarinov i Slobodan Branković

  • 0

Spektakularne 74. Balkanske igre u atletici, koje se ovog vikenda održavaju u Smederevu, zvanično su otvorene u subotu popodne!

Balkanijadu je otvorio predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović, a pored njega reče su na svečanoj ceremoniji uzeli i predsednik Evropske Atletike Dobromir Karamarinov i direktor SAS-a Slobodan Branković.

- Poštovani predsedniče Evropske Atletike, poštovani gradonačelniče Smedereva, građani Smedereva i Srbije. Dobrodošli na 74. zvanične Balkanske igre. Ovo je otvaranje i jednog od najlepših stadiona. Dugujem veliku zahvalnost onima koji su najviše pomogli da održimo jedno ovako veliko takmičenje. Hvala svim sponzorima koji su učestvovali sa 60 odsto kapitala i državi koja je dala 40 uz SAS, Vladi Srbije, predsedniku Aleksandru Vučiću koji je danas obišao stadion. Ovim želim da proglasim Igre otvorenim, srećno - rekao je Jevrosimović.

Učesnicima se prethodno obratio i Karamarinov.

- Srbija je zemlja atletike i ponosni smo što je takmičenje ovde. Srećno svima danas i sutra, na Olimpijskim igrama. Ovde u Srbiji atletika ima budućnost zbog svih mogućnosti koje se pružaju. 2017. smo imali najbolje EP u atletici ikada, nadam se da će i SP sledeće godine biti najbolje organizovan u istoriji - između ostalog je dodao Karamarinov.

Branković, inače predsednik lokalnog organizacionog odbora i potpredsednik Balkanske federacije, je dodao:

- Ponosan sam što danas imamo ovakvo takmičenje u ovakvom ambijentu. Povezali smo istoriju, budućnost i prošlost. Srbija je bogata sa svojom istorijom i mi želimo kroz sport da promovišemo prave vrednosti. Hvala svima koji su nas podržali, gradu Smederevu, Ministarstvu omladine i sporta, gradu Srbiji... Srećno svim sportistima i da odu kući sa lepim uspomenama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA