"Ivana je na pravom putu za Tokio": Trener naše šampionke zadovoljan skokom u Stokholmu

Srpska atletičarka najboljim skokom sezone pokazal da ide na najviši plasman na Igrama

  • 0
Ivana Španović tetovaže Foto: MN Press

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović odnela je još jednu pobedu na mitingu iz serije Dijamantske Lige.

Španovićeva je sinoć trijumfovala u Štokholmu sa najboljim rezultatom sezone 6,88m koji je la u poslednjoj šestoj seriji. Drugo mesto zauzela je Nemica Malaika Mihambo, dok je treće mesto pripalo Ukrajinki Marini Bek Romančuk.

- Ivana je po prvi put ove godine skakala iz punog zaleta. Iz serije u seriju je bila sigurnija da bi na kraju napravila fantastičan skok.

- Ne samo da je to najduža njena daljina ove godine, već činjenica da je takav skok izvela uz negativan vetar od -2.4 pokazuje da stvari dolaze na svoje mesto i da je povreda stopala prošlost i ono najvažnije da smo na pravom putu za Tokio. U sredu krećemo za Španiju gde ćemo odraditi završne pripreme pred Olimpijske Igre“ istakao je trener Obradović.

Posle tri mitinga Dijamantske Lige, srpska atletičarka se nalazi na vodećoj poziciji sa ukupno 23 boda, ispred Nemice Mihambo 22 poena, i Ukrajinke Bek-Romančuk sa 12 bodova.

Video: Ivana Španović najavljuje zlato u Tokiju, a evo na koju daljinu skoka se kladila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA