Ivana Španović emotivna posle trijumfa u Stokholmu: "Najbolja sam bila kada nisam imala plan B"

Srpska atletičarka ostvarila je još jedan veliki uspeh na mitingu Dijamantske lige

  • 0
Serbian open, Atletika Foto: Nikola Tomić

Nije moglo bolje. Ivana Španović slavila je pobedu na poslednjem takmičenju pred Olimpijske igre u Tokiju i tako nagovestila da bi u dalekom Japanu mogla da se uplete u borbu za zlatnu medalju.

Ona je ovu pobedu doživela veoma emotivno, što ne čudi, uzimajući u obzir da je tek nedavno izašla iz povrede. U Stokholmu je skočila 6,88 metara skokom iz poslednje serije u kojoj je "zaobišla" Nemicu, Malaiku Mijambo koja je došla do daljine od 6,77 metara.

Na Instagram profilu je uz objavu snimka svog skoka poručila da je spremna da ode veoma daleko, nadamo se i do zlata na Olimpijskim igrama.

- Uzeta mera od 6,88 metara sinoć u Stokholmu. U minusu 2,4 sa vetrom, u plusu 2,4 kg, ali dovoljno za pobedu. Iluzija o sigurnosti rasprsne se svaki put kao senke pod reflektorima na zaletištu. Moj cilj i ja. Stojimo jedan naspram drugog. Šest pokušaja od 60 sekundi da odigraš svoju najbolju ulogu pred oštrim sudom sudija… Crvena zastavica – moji strahovi, prestup – kritike, buka sa tribina – izmišljeni neprijatelji… Koliko si spreman na muk iz publike ili prestup?! Najbolje uloge odigrala sam kada nisam imala plan B. I kada padam, volim da padam unapred jer onda barem vidim gde ću pasti. Ne dugujem nikome ništa… Zapravo, ovo što sledi dugujem samoj sebi. Zalećem se ka cilju iz punog zaleta, pa šta bude… Znam samo da me nepoznato do sada nikada nije izneverilo - napisala je srpska atletičarka.

Nije ovo prvi veliki uspeh Ivane, pošto je na mitingu u Oslu osvojila drugo mesto skokom od 6,66 metara. Prvo mesto joj je tada izmaklo, ali nadamo se da neće u Tokiju za dve nedelje.

Video: Ivana Španović započela novu sezonu odličnim skokom u Atini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA