≫ 

Najmoderniji atletski kompleks niče u Novom Sadu: Ovde će trenirati i Ivana Španović

Velelepni stadion sa pomoćnim terenima i dvoranom biće izgrađen u najkraćem roku

  • 3
Atletska dvorana Novi Sad, atletika, stadion Foto: Grad Novi Sad

Novosadska atletska dvorana od 25.000 kvadrata, vredna 4,5 milijardi dinara, počeće da se gradi na jesen, prenosi portal NSuživo. Ovaj portal ekskluzivno je objavio i izgled dvorane i otkriva detalje kako će izgledati prostor u kom će trenirati svetska atletska zvezda Ivana Španović i stasavati novi šampioni.

Izgradnjom ovog atletskog kompleksa se nastavlja pozitivan trend Srpskog atletskog saveza koji je podigao atletsku infrastrukturu u Srbiji na takav nivo da nam se divi i Evropa. Poslednji takav primer imali smo na Balkanijadi koja je održana u Smederevu na novoj atletskoj stazi koja je izgrađena unutar Smederevske tvrđave.

Direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković potvrdio je za Telegraf da će u Novom sadu biti izgrađen atletski kompleks. On je ponosan što će Srbija nakon toga imati tri atletske dvorane, u Beogradu, Novom Sadu i Ćupriji.

Osim atletske dvoraneu Novom Sadu će biti izgrađen i atletski stadion, kao i pomoćni stadion, i sve ostale prateće prostorije.

- Atletika se seli sa stadiona "Karađorđe" jer neće više biti atletske staze na tom stadionu. Nadam se da će biti prvo biti gotov atletski stadion, pomoćni atletski teren, a nakon toga će biti izgrađena i ateltska dvorana. Nešto slično kao u Ćupriji, gde je napravljen stadion, a sada je na redu atletska dvorana, s tim što u Ćupriji imaju projekat dvorane gotov, a Novom Sadu rade na završetku projekta. Nakon toga, Srbija bi trebalo da ima tri atletske dvorane, jednu u Ćupriji da pokrije taj deo zemlje, druga u Beogradu i treća u Novom Sadu - rekao je direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

Kompleks će sadržati atletske dvorane, stadion, pomoćne terene, prostor za zagrevanje, dečije staze i igrališta, parking, kao i terene za druge sportove kao što su tenis i mali fudbal. Objekat će se nalaziti između ulica Draška Ređepa i budućeg produžetka ulice Bate Brkića.

Za izgradnju dvorane i stadiona biće izdvojeno 4,5 milijardi dinara, dok će za početak izgradnje prve faze biti izdvojeno 189,6 miliona dinara i to je najveća pojedinačna investicija u gradu.

Prvo će početi izgradnja tribina na stadionu i stazama, a nadležni najavljuju da će biti završena na leto 2022. godine.

Izgradnja stadiona sa otvorenim terenima i osam staza je planirana kao prva faza realizacije ovog projekta obuhvata 31.800 metara kvadratnih. Druga faza podrazumeva izgradnju atletske dvorane, koja se nalazi iza stadiona zauzimati površinu preko 25.000 metara kvadratnih - rekla je za NS Uživo Adrijana Mesarović, članica gradskog veća za budžet, finansije i investicije.

Atletska dvorana imaće višestruki značaj za grad, od razvoja sporta i organizovanja velikih takmičenja. A Novosađani će imati dodatni sadržaj gde će moći da provode slobodno vreme. Dvorana će zauzimati površinu od 25.000 kvadrata.

- Izgradnja sportske infrastrukture obezbediće našem gradu da se u budućnosti kandiduje i bude domaćin velikih evropskih takmičenja u atletskim disciplinama i dodatno će uticati na razvoj turističkog potencijala. Svako to takmičenje doprineće da grad bude i domaćin i u nekom drugom smislu - istakla je Mesarović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA