≫ 

Upoznajte Tijanu Stojković, volonterku koja je pozajmila pare Jamajkancu da osvoji zlato u Tokiju

Jedna od najlepših priča sa minulih Olimpijskih igara

  • 7
Tijana Stojković Foto: Instagram/d_treefairy

Hansl Parčment, atletičar sa Jamajke i osvajač zlatne medalje na 110 metara sa preponama na Olimpijskim igrama u Tokiju, definitivno ne bi mogao da se pohvali uspehom koji je ostvario prošle nedelje da nije bilo volonterke Tijane Stojković.

Devojka očigledno naših korena, dospela je u centar pažnje svetske javnosti zahavlujući Parčmentu koji je ispričao svoju nesvakidašnju priču koja je pratila nedavni nastup u Japanu.

Parčment je, naime, propustio autobus iz Olimpijskog sela koji prevozi takmičare na stadion na polufinale, u stvari ušao je u pogrešan koji vodi na takmičenja u plivanju. Nakon što je shvatio da je upao u pogrešan autobus izašao je iz njega i pokušao da angažuje psoeban auto prevoz do stadiona, ali su svi automobili bili zauzeti.

Hansl Parčment, Tijana Stojković Hansl i Tijana: Foto: Printscreen/ Instagram/Hansl Parčment

Zato je bio primoran na očajnički potez, da se obrati volonteru za pomoć. Iako uloga volontera na Olimpijskim igrama obično ne podrazumeva da ikome daju finansijsku pomoć, Hansl je morao da zamoli Tijanu za uslugu kako bi stigao na vreme na stadion da se takmiči.

- Video sam volontera i molio ga za pomoć, jer obično im nije dozvoljeno da imaju previše kontakata sa sportistima. Dala mi je nešto novca da uzmem taksi i tako sam stigao na zagrevanje na vreme - otkrio je Parčment.

Jamajkanac je kasnije trijumovao u finalu na 110 metara sa preponama koje je istrčao za 13,04 sekunde ispred Grenta Holoveja (13,09) i Ronalda Levija (13,10).

Oduševljen nesebičnošću Tijane Stojković ministar turizma Jamajke Edmund Bartlet pozvao ju je da poseti ovo ostrvo u budućnosti.

Video: Carica Milica čim čuje Bože pravde suze joj krenu niz lice: Tako je bilo i na dočeku na balkonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kato

    12. avgust 2021 | 18:54

    Jamajkanac jbt!?!

  • Miodrag

    12. avgust 2021 | 17:10

    Samo se nadam da će joj taj njihov ministar platiti put i boravak, kako njoj, tako i nekom odraslom ko će da je prati. Da ne bude ko Šojić, dođi kad možeš i kad skupiš lovu.

  • Bas

    12. avgust 2021 | 17:10

    Prelepo svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA