Srbija domaćin Evropskog kongresa u atletici!

Srpskoj atletici ukazana velika čast događajem koji je planiran za 2023. godinu

  • 0
Srpski atletski savez Foto: Srpski atletski savez

Delegacija Srpskog atletskog saveza prisustvovala je 27. Evropskom kongresu koji je održan 14. oktobra u Lozani! Delegaciju su činili, predsednik SAS Veselin Jevrosimović, direktor SAS Slobodan Branković, menadžer SAS Predrag Momirović i izvršni direktor SAS Jovan Kantar.

Na kongresu je jednoglasnim glasanjem izabran predsednik Evropske atletike Dobromir Karamarinov, dok je za potpredsednika izabran Jean Gracia iz Francuske.

Nakon izbora usledile su prezentacije zemalja domaćina za naredni kongres: Srbija, Bratislava i Litvanija. Za Srbiju je prezentaciju održala Anđelina Petrović,  a doneta je odluka da će naša zemlja biti domaćin Evropskog kongresa 2023. godine na kom će se birati i predsednik. U nastavku možete pogledati i fotografije sa Kongresa, kao i koje zemlje su, na kraju, glasale za Srbiju, a Beograd je sa skorom 25:18:6 bio bolji od Bratislave i Viljnusa.

Podsetimo, Srbija će u martu sledeće godine biti domaćin Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, a Srpski atletski savez nedavno je predstavio i maskote za ovaj veličanstven događaj. Izbor nije bio lak, a na kraju su inspiracija bile najprepoznatljivije voćke naše zemlje, šljiva i malina, koji su poslužile za "otelotvorenje" Maline li i Šllivana Iva.

Takođe, i delegacija Svetske atletike, sa svojih 25 članova,  nedavno je posetila SAS kako bi se uverili kako teče organizacija SP. Prva stanica na kojoj su gosti i domaćin (Lokalni organizacioni komitet) razmotrili šta je do sada urađeno bila je Štark arena pod čijim svodovima će biti ispisana nova istorija, novi rekordi. osvojene nove medalje atletskih asova. Nakon detaljne analize Arene, delegacije su razgovore nastavili u Hotelu Hajat.

Predstavnici Lokalnog organizacionog komiteta potrudili su se da što detaljnije objasne kako teku pripreme najveće atletske manifestacije ikada održane u našoj prestonici. Rešena su velika i goruća pitanja organizacije, date su smernice za nastavak, a naši gosti su nakon tri radna dana u Beogradu zadovoljni kako posetom, tako i svime što je urađeno otputovali kući sa željom da se što pre vrate, da se velike zavese takmičenja podignu i da Svetsko atletsko prvenstvu u dvorani Beograd22 obasjaju reflektori.

Video: Malina Li i Šljivan Iv: Predstavljene maskote Svetsko atletskog prvenstva u dvorani Beograd22

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA