≫ 

Prvi intervju Ivane Vulete posle OI i udaje: "Proslaviću i novo prezime"

Najbolja srpska atletičarka proglašena je za takmičarku godine na Balkanu 2021.

  • 22

Ivana Vuleta osvojila je sve što se može osvojiti pod devojačkim prezimenom Španović, a sada je vreme za novu etapu u karijeri.

Naša najbolja atletičarka svih vremena imala je ideju da se posle Olimpijskih igara u Tokiju, oprosti u Beogradu na SP 2022., ali je plan promenjen. Ivana otkriva da ima motiva da nastavi dalje čak do Olimpijskih igara u Parizu 2024. a da je Beograd usputna stanica.

Njena misija je da proslavi svoje novo prezime koje je dodala posle udaje za Marka Vuletu svog partnera u životu i sportu.

Ivana je na Gala večeri Balkanske atletske federacije ponela nagradu za najbolju atletičarku Balkana, a u intervjuu za Telegraf je otkrila kakvi su joj planovi.

  • Kako biste sumirali ovu proteklu godinu?

- Ova nagrada je za moj skromni doprinos sportu ove godine. Kad pogledam sve zajedno, godina je bila dobra. Svaka pobeda bez samopoštovanja nije vredna pobeda. Rezultat je na kraju došao iz svih godina rada i sve što sam postigla. Kad kažem da je četvrto mesto najlošiji plasman u osam godina, onda nije tako loše. Da mi je neko rekao ove zime da ću ići na Igre i biti četvrta, verovatno bih bila presrećna. Nekako sve me to ponelo, bila sam na nivou, mislila da ću sve to izgurati, ali to je sport. Da je bilo drugačije, verovatno bih drugačije završila sezonu. Ali, sa ljudskog sapekta, najvažnije je da sam zdrava.

Balkan Athletics Gala Foto: Marko Jovanović
  • Bio je plan da posle Olimpijskih igara nastupite na SP u Beogradu i tu se oprostite, ali sada se menjaju planovi. Da li možete da nam kažete da li ćemo vas gledati u Parizu 2024?

- Ono što govorim u poslednje vreme, pravim kratkoročne planove, jer sam dosta toga prošla. Imam 31 godinu i koliko god to nekome smešno zvučalo, ali neko ko je u sportu razume šta znači trening svaki dan sa malo odmora. Nije to samo fizički umor, nego i emotivni. Posle Tokija imam osećaj da treba da nastavim a Beograd je nešto što me intrigira da ponovim rezultat iz 2017.  To je sada najvažnija stvar na koju se fokusiram.

  • Mnogi sportisti posle braka prave još bolje rezultate, da li možemo da očekujemo od vas još bolje rezultate iako ste mnogo već postigli?

- Napravila sam puno kao Španović, a sada imam teži zadatak da proslavim još jedno prezime. Ima dosta da se radi, daj Bože da bude tako, imam velike ciljeve što se toga tiče i svaka sreća je dobrodošla.

  • Ove godine tri  naše vrhunske sportistkinje su se udale Milica Mandić, Sonja Petrović i Vi, ali dve su završile karijeru pa ne mogu da proslave novo prezime?

- Lepa stvar za sve nas, to je bilo očekivano za sve, pogotovo posle Olimpijade. Milica je završila karijeru, kao Sonja, znači ja sam poslednja karika i boriću se za sve tri.

Video: Rastezanje Ivane Španović ne želite da propustite: Obline i naporne vežbe su nas preznojili!

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA