≫ 

Crvena zvezda u istoriji, uradila nešto što niko nije uspeo

Crveno-beli su ispisali novu istoriju srpskog sporta sa 40. titulom prvaka države

  • 0

Video: Crvena zvezda prvi klub u regionu sa 4 zvezdice na grbu: Osvojena je jubilarna 40. titula

Crvena zvezda proglašena je za najuspešniji atletski klub u 2021. godini od strane Srpskog Atletskog Saveza. Na čak šest od osam ekipnih šampionata Srbije u prethodnoj godini, pehare za najbolje timove podigli su atletičari Zvezde.

Seniori, seniorke, juniori, mlaće juniorke, starije pionirke i mlađi pioniri ekipni su prvaci u svojim kategorijama.

Impozantnu četrdesetu titulu ekipnog prvaka Srbije osvojili su seniori i time dodali četvrtu zvezdu iznad grba, dok su seniorke dvadeset treći put osvojile ovu titulu. Petu godinu zaredom tim Zvezde je osvojio duplu krunu ovog takmičenja.

Atletičari Crvene zvezde bili su učesnici Olimpijskih igara, šampionata Evrope i sveta u seniorskim i junorskim kategorijama. Pojačavali su timove reprezentacije Srbije u svim kategorijama na Balkanijadama i bili deo pobedničkom tima na Кupu Evrope, koji je prošao u viši rang takmičenja.

Za najupešnijeg seniora kluba proglašen je Armin Sinančević učesnik u finalu Olimpijskih igara i visokom sedmom pozicijom u Tokiju. Godinu je započeo državnim rekordom u dvorani sa 21.25 metara i šestim mestom na dvoranskom Evropskom prvenstvu. Godinu je završio kao najbolji atletičar na evropskoj i četvrti na svetskoj rang listi.

U jednoj godini uspeo je da postane apsolutni rekorder discipline bacanje kugle, jer je postavio nacionalni i balkanski rekord početkom aprila sa 21.88 metara.

Trostruka učesnica Evropskog prvenstva u dvorani, Milana Tirnanić, proglašena je za nauspešniju seniorku. Ona je ove godine bila učesnica dvoranskog prvenstva Evrope na 60 metara u Torunju, a istrčala je lični rekord na 100 metara – 11.46 sekundi u letnjoj sezoni. Na Prvenstvu Balkana osvojilaje bronzano odličje u toj disciplini.

Video: Najbrža žena Srbije pretrčala Brankov most za 20 sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA