≫ 

Kraj jedne ere, Džastin Getlin objavio penziju: "Voleo sam te stazo, dala si mi suze bola i radosti!"

Sprečila ga povreda da u Tokiju zaključi posao

  • 2
Džastin Getlin i Johan Blejk Foto: AP/Tanjug

Američki atletičar Džastin Getlin saopštio je da u 40. godini završava karijeru, koju je obeležila zlatna olimpijska medalja na 100 metara i suspenzija zbog dopinga.

- Voleo sam te stazo. Dala si mi suze bola i radosti, lekcije koje nikada neću zaboraviti. Štafeta je prošla, ali ljubav nikada neće izbledeti - napisao je Geltin na svom Instagram profilu.

Getlin je olimpijsko zlato osvojio pre skoro dve decenije, na Igrama u Atini 2004. godine kada je pretrčao stazu za 9,05 sekundi.

On je zbog dopinga suspendovan 2006. na četiri godine. U međuvremenu se pojavio Jusein Bolt koji je osvojio sve moguće titule, tako da je Getlin po povratku na stazu morao da se zadovolji manje sjajnim odličjima.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine je osvojio bronzu na 100 metara, zatim srebro na svetskim prvenstvima 2013. i 2015, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Nakon što je osvojio poslednju zlatnu medalju s američkom štafetom 4x100 metara i srebro na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Dohi 2019. godine želeo je da karijeru završi na Olimpijskim igrama u Tokiju ali ga je u tome sprečila povreda.

Video: Najbolji detalji atletskog prvenstva Srbije u dvorani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA