≫ 

Jevrosimović najavljuje spektakl u Beogradu: "Srbija će u martu biti centar sveta"

Prvi čovek srpske atletike veruje da će Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici 2022. biti najbolje organizovano Svetsko prvenstvo ikada

  • 4

Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović ističe da će Srbija u martu biti centar sveta zbog organizacije Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu od 18. do 20. marta.

Najvljen je dolazak 1.400 atletičara, kao i preko 10.000 ljudi koji dolaze u njihovoj pratnji, preko 150 zemalja se akredivotalo, a preko 100 je otkupilo TV prenos.

- To će biti najveći dan za srpsku atletiku, jer san svakog atletičara je Svetsko prvenstvo, a naročito Svetsko prvenstvo u svojoj zemlji. Pre 12 godina smo ovo mogli samo da sanjamo, ali san smo pretvorili u javu i Srbija će u martu biti centar sveta. Imamo do sada preko 150 akreditovanih zemalja, preko 100 zemalja koje su otkupile TV prenos, veliko je interesovanje, karte se odlično prodaju, deo karata smo zadržali da pred takmičenje ne ostanemo bez karata. Očekujemo punu dvoranu i dobre rezultate.

Interesovanje među atletičarima je ogromno.

- Ovo je prvo SP od kako je krenuo kovid, svi atletičari su najavili svoj dolazak. Biće 1.400 takmičara, u njihovoj pratnji dolazi preko 10.000 ljudi, treneri, fiziterapeuti... Hoteli su gotovo svi popunjeni, sada ako hoćete da bukirate hotel za mart u Beogradu, biće veoma teško da nađete.

Jevrosimović je istakao da veruje da će ovo Svetsko prvenstvo biti najbolje organizovano Svetsko prvenstvo ikada.

- Mi smo 2017. u Beogradu imali Evropsko prvenstvo, koje je proglašeno za najbolje ikada, ne sumnjam da će i ovo Svetsko prvenstvo biti proglašeno za najbolje organizovano ikada.

Jevrosimović ističe da nema favorite u srpskoj reprezentaciji i da im želi da daju svoj maksimum i da postignu što bolje rezultate.

- Pre svega navijam za našu reprezentaciju, kao predsednik Srpskog atletskog saveza nemam favorite u našoj selekciji, samo im želim da zaista daju maksimum od sebe i da postignu što bolje rezultate - rekao je Veselin Jevrosimović.

Video: Ovaj hit će se pevati u martu: Čujte zvaničnu himnu Svetskog prvenstva koje će se održati u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanda

    11. februar 2022 | 14:56

    Bravo za organizaciju i pripreme.Uspeh našim atletičarma!

  • Ajdemi

    11. februar 2022 | 18:58

    Obratiti posebnu paznju na takmicare iz Australije mnogo ih ima pozitivnih.

  • JOV

    11. februar 2022 | 14:25

    DOLAZIM VEĆ SAM OBEZBEDIO KARTE I SMEŠTAJ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA