≫ 

Slobodan Branković se nada svetskom zlatu u Beogradu: "Verujem da Ivana može da odbrani titulu"

Direktor Srpskog atletskog saveza veruje u našu atletsku kraljicu pred Svetsko dvoransko prvenstvo u martu

  • 0

Direktor Srpskog atletskog saveza i kopredsednik Evropske atletske federacije, Slobodan Branković, istakao je da je velika čast za Srbiju što organizuje Svetsko dvoransko prvenstvo, koje će od 18. do 20. marta biti održano u Beogradu.

- To je izuzetno značajno, ovo podiže kredibilitet zemlji i gradu, bitno je da ćemo ugostiti oko 4.500 zvaničnika koji će biti ovde desetk dana, koji će takođe trošiti svoj novac, koji će pored takmičenja ići po gradu i obilaziti naše znamenitosti. Takođe, prenos će se videti u čitavom svetu, što će tih 30-40 sati, koje će gledati iz ove prelepe dvorane. Pred svaki prenos ide najava grada, prvo će biti lepote Beograda i Srbije, napravili smo lepu animaciju svega što Turistička organizacija Srbije i Beograda već prikazuju u svetu. Sport je postao veliki ambasador države Srbije i grada Beograda, drago nam je da se taj sport zove atletika.

Branković je ponosan kako napreduju radovi i ističe da je u organizaciji preko 1.000 ljudi.

- Radovi se polako privode kraju, cela ekipa koja je izabrana da radi ovaj posao je vrhunska ekipa domaćih i stranih kompanija, vrlo brzo će ovo biti najlepša atletska dvorana na svetu. Preko 1.000 ljudi radi na organizaciji ovog šampionata, važno je da oni budu kompatibilni, da sarađuju među sobom, držimo sve stvari u svojim rukama. Država i grad stoje iza ovoga, bez njih ne bi bilo moguće organizovati sve ovo. Ponosan sam na celu ekipu i na događaj koji organizujemo.

Direktor Srpskog atletskog saveza se nada da če Ivana Španović u sjajnom ambijentu u Areni uspeti da odbrani titulu prvaka sveta.

- Ivana Španović je neko ko brani titulu pravaka sveta iz Birmingena. Verujem da će puna Arena doprineti da odbrani zlato. Naravno da neće biti lako, ovde dolaze najbolji sportisti sveta, ali se nadamo da će uspeti - zaključio je Slobodan Branković.

Video: Ovaj hit će se pevati u martu: Čujte zvaničnu himnu Svetskog prvenstva koje će se održati u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA