Održan 55. Beli kros u Beogradu: Slovenac odneo pobedu kod seniora, Murić trijumfovala kod seniorki

U konkurenciji juniorki videli smo pobedu Tare Vučković

  • 0
Beli Kros, Košutnjak

U okviru Sportskog centra "Košutnjak" u organizaciji Atletskog kluba "21. maj" danas je održan 55. po redu Međunarodni Beli kros u Beogradu.

Po zaista lepom danu u srpskoj prestonici, gotovo pravom prolećnom, mogli smo da ispratimo trke u muškoj i ženskoj konkurenciji u juniorskom i seniorskom uzrastu.

Kod seniorki nismo videli iznenađenje. Peta je bila Slađana Stamenković iz Crvene zvezde, na četvrtom mestu se našla Lenka Nikolić iz Novog Pazara, treća je bila Mejla Mehmedović iz Novog Pazara, druga pozicija i srebrna medalja pripala je Katarini Milosavljević iz Crvene zvezdem dok je na vrhu pobedničkog postolja sa zlatom završila Sajma Murić iz Novog Pazara. To joj je bila druga uzastopna pobeda na Belom krosu.

Video: Završen 55. Beli kros: Sajma Murić drugi put šampionka u kategoriji seniorki

Što se tiče seniora, šesto mesto pripalo je Milanu Mitroviću, a ispred je bio Nikola Mijailović iz Novog Pazara, pobedničko postolje zamalo je izmaklo Đuru Bordelju iz Apatina koji je bio četvrti. Bronzu je uzeo Uroš Gutić iz banjalučkog Borca. Drugi je bio fenomenalni Dario Jovanovski iz Severne Makedonije, dok je pobednik trke bio Ivan Kokalj iz Slovenije kome je pripalo zlato.

- Izvrsna konkurencija, dobra trka. Vidimo se naredne godine - rekao je Kokalj prilikom dodele medalje.

Video: Ivan Kokalj iz Slovenije je šampion 55. Belog krosa u kategoriji seniora Održan 55. Beli kros

Kod juniorki, na podijumu su se našle Petra Vasilić iz Crvene zvezde na trećem mestu, poziciju ispred zauzela je Jelena Rajić takođe iz Crvene zvezde, dok je prvo mesto uzela Tara Vučković iz istog kluba.

Video: Dodeljene medalje juniorkama na 55. Belom krosu: Prvo mesto zauzela je Tara Vučković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA