≫ 

"Siguran sam da će neka od ovih prelepih medalja ostati u Srbiji posle Svetskog prvenstva"

Direktor Srpskog atletskog saveza ističe da organizacija Svetskog prvenstva u atletici teče sjajno

  • 1
Predstavljanje medalja, Atletika Foto: Nikola Tomić

Sve je bliže najveći sportski događaj koji je ikada organizovan u Srbiji - Svetsko dvoransko atletsko prvenstvo, koje je na programu od 18. do 20. marta u Areni.

Direktor Srpskog atletskog saveza ističe da će Arena biti spremna do 7. marta, kada je na programu "zagrevanje" za Svetsko prvenstvo - Belgrade Indoor Meeting, gde će učestvovati najbolji atletičari sveta.

- Radovi se privode kraju, danas i sutra se završava obeležavanje staze, onda nam predstoji dobijanje sertifikata za novu, modernu, brzu atletsku stazu. Već sledeće nedelje sledi postavljanje rekvizita, doskočište za skok uvis, skok s motkom, punjenje jame za pesak, iznošenje prepona, startnih blokova... Nadam se da ćemo do 1. marta imati sve spremno za organizaciju i takmičenje koje nam predstoji, a to je 7. marta za Belgrade Indoor Meetinga, gde dolaze najbolji atletičari sveta, jer svi žele da isprobaju stazu. Obezbeđen je direktan TV prenos na RTS-u, a putem Eurosporta će ići u ceo svet - dva i po sata svetske atletike u Areni 7. marta.

Branković ističe da je potpisivanje ugovora sa Dunav osiguranjem dvostruko važno za Srpski atletski savez.

- Imamo dva puta vezano za današnje potpisivanje veoma vrednog ugovora, oficijelno osiguranje svih koji učestvuju u događaju, kao i osiguranje od mogućih rizika, videli smo da nas je korona mnogo tome naučila, da je danas sve moguće, jer su 2020. i 2021. godine odložena mnoga takmičenja, verujem da se kod nas to neće dogoditi, ali zahvaljujući Dunav osiguranju mirno spavamo i imamo više benefita, ono što važno utiče na naš budžet, da pokrijemo određene troškove, ali i osiguranje koje nam je važno, bilo šta da se dogodi, Dunav osiguranje je preuzelo kompletnu odgovornost.

Predstavljanje medalja, Atletika Foto: Nikola Tomić

Branković se nada i da će neka od medalja, koje su promovisane mesec dana pred takmičenje, ostati u Srbiji i posle Svetskog prvenstva.

- Nadam se, verujem da će se neko od naših takmičara okititi sa nekom od ovih medalja, videli ste da su vrlo lepe i vredne i siguran sam da će neka ostati u Srbiji.

Predrag Momirović, organizacioni direktor Svetskog dvoranskog atletskog prvenstva ističe da organizacija ovako velikih događaja predstavljaju mamac za velike sponzore.

Predstavljanje medalja, Atletika Predrag Momirović; Foto: Nikola Tomić

- U atletici sponzori nisu nešto što je uobičajeno, pa nam je jako važno da je jedan ovako veliki sponzor to prepoznao, ali to je vezano za velike događaje, Svetsko prvenstvo je nešto što je mamac za sponzore da ostanu u atletici.

On je prezadovoljan dosadašnjom organizacijom.

- Veoma sam zadovoljan kako to sve protiče, imamo još mesec dana, sve se neverovatno ubrzava, očekujemo da ponovo imamo najbolje organizovano prvenstvo.

- Medalje su prelepe, meni kao bivšem atletičaru to posebno znači, kada su otkrili zlatnu medalju osećaj je bio neverovatan. Naravno, nadamo se da će neka od njih ostati i u Srbiji, imamo mi naše favorite, svi znamo od koga očekujemo zlato, imamo Ivanu Španović Vuletu, koja brani zlato.

Video: Otkriven dizajn medalja Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd22

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA