≫ 

Kompanija Comtrade potpisala ugovor o stipendiranju Adriane Vilagoš

Naša najblja mlada atletičarka ne mora da brine

  • 3

U prostorijama kompanije Comtrade potpisan je sponzorski ugovor koji našoj mladoj reprezentativki Adriani Vilagoš obezbeđuje dvogodišnju stipendiju u cilju realizacije programa treninga i daljeg razvoja svoje već sada veoma uspešne karijere.

Kompanija Comtrade, koja godinama aktivno podržava srpsku atletiku, izražava veliko zadovoljstvo što je u prilici da obezbedi uslove da velika nada ovog sporta može da realizuje svoj puni potencijal. Ugovor je potpisan između Comtrade-a, Srpskog atletskog saveza kao nosioca programa razvoja, i same Adriane Vilagoš.

Ispred kompanije Comtrade ugovor je potpisao direktor marketinga Ljubomir Ristić, dok je ispred saveza to učinio menadžer Srpskog atletskog saveza Predrag Momirović.

- Želeo bih da se zahvalim kompaniji Comtrade na naporima koje ulaže kako bi našim mladim takmičarima stvorila uslove za kvalitetan razvoj. Siguran sam da će ova stipendija doprineti još boljim rezultatima Adriane Vilagoš u narednom periodu i na predstojećim takmičenjima - rekao je gospodin Momirović.

Adriana Vilagoš, sponzorski ugovor Comtrade Foto: Milena Đorđević

Čudo od deteta, Adriana Vilagoš koja ima samo 18 godina, obarala je različite evropske i svetske redorde u svom uzrastu u bacanju koplja. Po potpisivuanju ugovora, Vilagoš za Telegraf ističe da joj ova podrška znači u daljoj karijeri.

- Jako sam srećna, jako puno znači. Ovo je jako bitna podrška za mene i nadam se da ćemo dobru saradnju napraviti - rekla je Adriana i potom otkrila šta očekuje od narednih takmičenja:

- Najveći san mi je da učestvujem na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu, ove godine ću imati i svetsko prvenstvo za juniore, kao i pravo seniorsko takmičenje, Evropsko prvenstvo u Minhenu.

Adriana Vilagoš, sponzorski ugovor Comtrade Foto: Milena Đorđević

Pre četiri godine je na državnom prvenstvu za starije pionirke bacila koplje 63.80 m čime je postigla svetski rekord u konkurenciji do 14 godina. Na evropskom prvenstvu u Talinu 2021. bila je druga. Na 18. prvenstvu Balkana za takmičare do 18. godina starosti, koplje teško 500 grama bacila čak 70.10 metara i postavila svetski rekord.

Na Prvenstvu sveta U20, Adrianino koplje od 600 grama letelo do 61.46 m, čime je osvojila zlato, postavila državni rekord za starije juniorke i ostvarila najbolji rezultat na svetu u ovoj konkurenciji.

Video: Srbija dočekala prvakinju sveta Adrianu Vilagoš i ostale nade naše atletike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA