≫ 

Vesić oduševljen organizacijom grada: "Mitingom i SP pokazujemo da je Beograd grad za velika takmičenja"

On je takođe istakao i da je ponosan što je Beograd domaćin fajnal fora Evrolige

  • 0

Beograd će u martu biti mesec atletike. Osim Svetskog prvenstva koje je na programu od 18. do 20 marta, glavni grad Srbije će ugostiti i "Belgrade indor meeting", koji će biti najveći miting u istoriji ovog grada.

Na konferenciji održanoj u čast ovog događaja, govorili su poznati atletičari, predsednik Atletskog saveza Veselin Jevrosimović, ali i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, koji ističe da Beograd već neko vreme pokazuje da je odličan u održavanju ovako velikih sportskih takmičenja.

- Želim da se zahvalim svima koji učestvuju u organizaciji ovog divnog takmičenja, za promociju Beograda, atletika je konačno, otkako je Veselin Jevrosimović preuzeo savez, od sporta koji je bio na izdisaju postao sport kojim se ponosimo. Pokazao je da imamo ljude koji mogu da se organizuju i da možemo da napravimo mnogo.

- Atletika je prvi sport gde se to dogodilo, punim srcem smo stali iza kada se obratio savez, jer atletike donosi i turisticku promocju, a mi živimo od turizma i važno je da budemo pozitivni u svetu. Koliko će gostiju i takmičara biti tu... Svi znamo da je latletika medijski među najeksporijarnijim sportovima. Srećan sam što je u Beogradu.

Gospodin Vesić je takođe i poželeo sreću svim takmičarima, ali je takođe istakao i da je oduševljen što će Beograd ugostiti i "Fajnal for" Evrolige ove godine.

- Dobili smo još jedno prvenstvo, Evroligu, Beograd se predstavlja kao grad gde svi žele da dođu, gde svako takmičenje može da se organizuje, mi ćemo nastaviti da podržavamo atletiku i želimo da je uvedemo u vrtiće, to je poseban projekat. Počeli smo sa besplatnim školicama sportova, za đake od 1. do 4. razreda, a krenućemo i iz vrtića, kako bi deca mogla tad da se upoznaju sa sportom - zaključio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Video: Vesić: Srpski atletski savez je dokaz šta znači kad su pravi ljudi na pravom mestu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA